dimecres, 18 de desembre del 2013

La selecció dels llibres del celler pel 2014

Salut internautes,

Aquest any he seleccionat la quantitat de 17+14 llibres en homenatge al "tri centenari de 1714 a Catalunya", que està a punt de començar.
He defugit expressament dels llibres més comercials i de tots els que he remenat, m'he fixat en els que tot i no ser de la més rabiosa actualitat, el boca orella els ha tornat a posar de moda (malgrat els anys que porten editats). Aquí teniu els primers set llibres:


En quant a la resta (vint-i-quatre llibres concretament), els he escollit per la seva qualitat, sempre procurant que configurin un ventall novel·lístic prou ampli per arribar tant als lectors més experimentats com als lectors més joves. I també... als més menuts de la casa.

En trobareu alguns amb clau d'humor, com és el cas del "Ha tornat" i d'altres que formen part (més o menys encertadament) de l'anomenada literatura eròtica femenina, com seria el cas del "Faré tot el que tu vulguis".

Algunes novel·les, us semblaran molt properes a la vostra realitat geogràfica, com podria ser "L'arquitecte de somnis". En d'altres, com en el cas de "La peixera", potser pensareu que són especialment cruels, tal i com ho han reflectit les crítiques i opinions d'alguns lectors. 

Fins i tot, en alguns dels llibres proposats us podeu retrobar amb vells sentiments que us abocaran, sens dubte, a la nostàlgia familiar, com és el cas del llibre "Quan érem feliços". O podríeu refermar la perseverança patriòtica d'anhelats desitjos de llibertat, amb la novel·la de l'Andreu Martin "Cicatrius de 1714". I perquè no, podria ser que descobríssiu alguna joia literària de gran èxit actual, com la novel·la "Quan jo tenia cinc anys en vaig matar", de l'escriptor Howard Buten, traduïda a setze idiomes i amb unes vendes que superen els dos milions de llibres venuts a França.

En fi, amics, si les recomanacions atemporals dels lectors que ja els han llegit van ben encaminades, estic segur que podreu gaudir del plaer de la lectura, en aquestes festes tan especials que se'ns acosten.
Us desitjo un bon Nadal i un molt bon any 2014, ple de grans obres literàries, de grans fites històriques, de felicitat i llibertat.
Fins aviat,
Jordi

Nota: Per saber-ne més sobre aquests llibres, podeu clicar l'enllaç de cadascun d'ells que us deixo a continuació.
10.- Wonder

Més 14:
20.- Ha tornat

4 comentaris:

  1. He de dir que en teoria la suma són 31 i en proposes 32! Però igualment, em fa vergonya reconèixer que de tots ells només n'he llegit un: El Hobbit. Val que l'hagi llegit dos cops?

    Bé, espero esmenar-ho perquè tres dels que proposes estan a la llista de la compra per aquest 2014: Alteracions, La peixera i Quan tenia cinc anys em vaig matar. Tenen molt bona pinta els tres.

    ResponElimina
  2. Gràcies Xexu, sort que tens molt bon ull i ho he pogut arreglar ben aviat.
    El 32è llibre que hi havia "La societat negra" de l'Andreu Martin, l'hauré de deixar per a futures ressenyes. Com a llibre, és un molt bon candidat per ser recomanat en altres edicions, però que hi farem les matemàtiques... són les matemàtiques. :-)

    ResponElimina
  3. La Maria Carme ha dit: "Un goig acabar l'any 2013 amb aquesta notícia literària: "Katalepsis" i "Dedica'm un poema encara que sigui teu" a la selecció dels Llibres del celler pel 2014 (17+14)
    Moltes gràcies, @Jordi Policarp"

    ResponElimina
  4. La Maria Carme ha dit: "Un goig acabar l'any 2013 amb aquesta notícia literària: "Katalepsis" i "Dedica'm un poema encara que sigui teu" a la selecció dels Llibres del celler pel 2014 (17+14)
    Moltes gràcies, @Jordi Policarp"

    ResponElimina