Escrits, contes, narracions de l'autor del blog.

dijous, 17 de juliol de 2008

Tretze Tristos Tràngols

Albert Sánchez Piñol, després d'escriure dues de les seves grans novel·les com "La pell freda" publicada l'any 2002 i "Pandora al Congo" l'any 2005, ara ens sorprèn amb un recull de contes que vindrien a suposar un impàs, mentre, prepara la seva pròxima novel·la, de la qual, encara no ha trascendit el títol.

Tretze Tristos Tràngols és un recull de tretze contes sorprenents, elàstics i originals que fan que t'oblidis del teu voltant i dels cànons preestablerts en la redacció de contes.
Pretenen i volen tenir una retirada a la filosofia, al raonament obert i a l'humor basat en situacions quotidianes.

De vegades, la seva lectura ens pot recordar alguns dels contes escrits per Quim Monzó, fins i tot en algun dels relats (com és el cas d' "El Rei de Reis i les dues ciutats") podríem veure una mena de plagi amb el conte de "Los dos Reyes y los dos laberintos" de Borges. Però en qualsevol cas, aquesta història, no perd la seva originalitat i el seu final típicament "Piñolià".

En resum és un llibre que ens pot alegrar les tardes d'estiu per la seva fàcil lectura, per la seva frescor literària i per les històries que s'amaguen darrera de la trama de cada un d'aquests tretze contes que, gratament, anirem descobrint.

1 comentari:

  1. Jo no coneixia l'autor abans d'aquest llibre i la veritat es que m'ha agradat moltíssim.

    Una lectura lleugera i deliciosa, que sota el meu punt de vista es altament recomenable.

    Ara hauré de posar fil a l'agulla i buscar els autors que referencies

    ResponElimina