dissabte, 14 de març del 2015

Tu i jo, living style - Marcel Pujol Borràs (Un escriptor amb molta empenta)

Salut internautes,

Quan en Marcel Pujol Borràs em va proposar que li fes una ullada al seu primer llibre "Tu i jo, living style" em va agafar en plena lectura del "Quadern gris" d'en Pla. El contrast era dantesc, terrible, però no insalvable. Calia un canvi de xip. Un mecanisme que molts de nosaltres hem automatitzat quan fem anar dos o més lectures alhora. D'en Pla ja en parlarem més endavant en una altra ressenya. Ara, però, vull parlar d'aquest escriptor novell que va debutar l'abril del 2014 amb una primera edició del seu primer llibre "Tu i jo, living style" i editat per segona vegada amb una edició especial durant el juliol del mateix any.

Primera impressió:
Quan comences a llegir el llibre de seguida te n'adones que és un llibre àgil, pensat per llegir-lo en trajectes curts de metro, bus o qualsevol altra mena de transport públic entre parada i parada. Fins i tot, pot ser molt adequat per aquells lectors que agafen un llibre abans d'anar a dormir i en un tres i no res se'ls hi tanquen els ulls. Els seus capítols curts i amens, faran que mai es quedin a meitat d'un capítol.

Impressió sobre l'interior:
En quant a la novel·la, m'ho he passat bé. No hi trobareu un gran contingut filosòfic transcendental. Però sí una història divertida plena de referents musicals, cinematogràfics i generacionals. La història comença amb un Siscu, protagonista, adolescent, desenfadat, espontani, amant de la bona vida, que fa gala d'aquella frescor que, els que tenim fills d'aquesta edat sabrem reconèixer a la perfecció, i acaba amb un Siscu jove enamorat que ha anat creixent i madurant de mica en mica, al llarg de tota la novel·la.

Impressió sobre l'exterior:
La posada en escena del llibre és original, atrevida, moderna. Amb plena sintonia tant en la part externa del llibre com en el contingut de la història i el caràcter fresc i atrevit del seu protagonista.

Impressió final:
És un llibre rodó en tots els sentits de la paraula. Tot lliga. Tot està en perfecta harmonia te'l miris per on te'l miris. Felicitats Marcel! Des d'aquí t'animo a que t'atreveixis també en altres formats i amb altres estils. I per què no? amb alguna novel·la històrica, amb un gran contingut emocional en el teu segon llibre. Crec que et sobra talent per atrevir-te a fer el que et proposis.  Felicitats novament. Segueix així. Segur que tindràs grans èxits.

Fins aviat.
Jordi

2 comentaris:

  1. Jo sóc un dels altres a qui en Marcel ha demanat la lectura, ja fa unes setmanes, però per dinàmiques del blog no m'hi he pogut posar fins ara, però l'acabaré molt aviat, precisament pel format que tu comentes. De moment la impressió és positiva, coincideixo molt amb les teves impressions, amb l'avantatge afegit que jo sóc (aproximadament) de la mateixa generació del protagonista, i també d'en Marcel, per tant les referències se'm fan molt properes. Veurem com acaba la cosa.

    ResponElimina
  2. Déu ni do per ser el seu primer llibre. Estaré al cas !

    ResponElimina