dijous, 19 de març del 2015

El capítol del Julian - RJ Palacio

Salut Internautes,
Des de que vaig llegir Wonder, sabia que tard o d'hora cauria en la lectura de "El capítol del Julian" per la curiositat (potser per la morbositat) de saber perquè en Julian li feia tant la punyeta a l'August. I ves per on, ja hi som.

Si en el primer llibre, l'escriptora fa una denúncia desenfadada contra els prejudicis latents que encara existeixen en una bona part de la societat, cap a les persones minusvàlides, ara, en aquest segon llibre, RJ Palació aborda un tema no menys important i cruel com és el bulling escolar.

Pel que fa al llibre, he llegit d'una revolada les seves 126 pàgines. L'estil impecable de l'escriptora es torna a posar de manifest en aquest segon llibre que captiva per la seva senzillesa. La història que s'amaga darrera d'en Julian, emociona i fa reflexionar, però segurament no amb tanta intensitat como ho feia la història que vam llegir en el llibre anterior, Wonder. Tot i així, torna a ser d'aquells llibres que no estaria gens malament que fossin de lectura obligada a l'escola i de lectura molt recomanada pels adults i més encara, si aquests adults són pares o mestres.

En resum, un llibre amb el que quedareu molt bé si el recomaneu, això sí, acompanyeu-lo del primer, si voleu treure "matrícula d'honor".

Fins aviat,
Jordi

1 comentari: