A mig camí entre el llibre d'assaig i la novel·la històrica, la Pilar Rahola ens delecta amb un llibre ple de matisos i de records que ens ajudaran a entendre una mica més la societat catalana dels anys 20 i 30.
En aquest llibre viureu moments històrics que formen part de la nostra memòria col·lectiva com a poble i que van deixar en el nostre subconscient català una petja gravada a ferro i foc; com per exemple la dictadura de Primo de Rivera o la proclamació de l'Estat Català per Lluís Companys a la plaça Sant Jaume.
A mig camí del massís del Cap de Creus i el Mediterrani, a l'extrem nord-est de Catalunya, hi trobareu Cadaqués, on hi descobrireu (novel·lísticament) tot un entramat de personatges emblemàtics com l'encarnació de "La ben plantada" d'Eugeni d'Ors, el gran pedagog Lluís Tasis i Parnau o el mateix Salvador Dalí envoltat, com no podia ser d'una altra manera, de la vida social i bohèmia que es traginava en aquest bell racó de la nostra nació.
L'escriptura de la Pilar Rahola està molt ben argumentada en el context històric. Es percep un treball de documentació força important aromatitzat amb aquell parlar salat cadequesenc tan bell i alhora enriquidor de la nostra llengua, però... (al meu entendre) l'escriptora no pot evitar que aflori en la seva novel·la, la vena periodística que porta gravada en el seu ADN, en tant en quant personatge públic que és, acostumat a tractar amb tot tipus de mitjans mediàtics.
Crec que el bagatge periodístic i televisiu de la Pilar Rahola la traeix una mica en el moment de mantenir el to i el ritme d'aquesta novel·la.
Fins aviat,
Jordi
Great!
ResponEliminano se... la Raola no m'acaba de fer el pes...
ResponEliminaFelicitats pel blog.
ResponEliminaFelicitats pel blog.
ResponElimina