dissabte, 18 de juny del 2011

Llibreria "El Cucut" de Torroella de Montgrí (Baix Empordà)

Salut internautes,

Com bé sabeu de tant en tant tinc per costum parlar d'alguna llibreria que m'ha cridat l'atenció.
En aquesta ocasió us vull parlar de la llibreria "El Cucut" de Torroella de Montgrí.
És tot un plaer creuar les seves portes i trobar-te envoltat dels millors llibres en aquell espai, que encara que és força gran, de seguida se'ns fa petit. Sobretot, quan els que ens deixem emportar per les vibracions que ens transmeten els llibres comencem a triar, remenar i fullejar el gran volum d'obres que estan al nostre abast.

En la meva visita d'avui, he tingut el gran plaer d'intercanviar sensacions, opinions i il·lusions del món de la literatura amb una de les dues mestresses d' "El Cucut", la Maria Teresa. De fet, si teniu ocasió de parlar amb ella, deixeu-vos portar per les seves recomanacions i per la seva saviesa en el món dels llibres. La seva vocació és tanta que per poc que li expliqueu quin escriptor o quin tipus de llibres esteu cercant, segur que us l'encertarà de ple.

A més a més la tarda ha sortit rodona.
Mentre fèiem petar la xerrada ha vingut una de les més grans escriptores en llengua catalana que té aquest país. Em refereixo a la Maria Carme Roca, autora de llibres d'èxit com: "El monestir proscrit", "Barcino" o el seu darrer "Escollida pels Déus" per esmentar tres dels èxits més recents.

Amb la Maria Carme Roca hem parlat del seu últim llibre, dels seus projectes futurs i de la novel·la en la qual està treballant de forma intensa des de fa ja força mesos; però sentint-ho molt, no revelaré de què tracta, ni a on està ambientada per ser un secret literari i per voluntat expressa de l'escriptora, molt comprensible per altra banda.

En fí, internautes, com veieu aquí teniu un altre indret per visitar si mai veniu a l'Empordà.

Abans d'acomiadar-me, no vull marxar sense parlar-vos de l'altra gran mestressa que té la llibreria "El Cucut" la Magda. La seva empenta i la seva visió del món comercial, fa que aquesta llibreria gaudeixi i conservi el prestigi que s'ha anat forjant dia a dia al llarg de la seva història.

Ara sí, fins aviat,
Jordi

1 comentari:

  1. Hola, Jordi!
    No ens podíem haver trobat en un lloc millor, la llibreria El Cucut. Subratllo el que has comentat: la bona feina de la Teresa, la Magda, l'Àngels... Per a mi també va ser una tarda rodona.
    Maria Carme

    ResponElimina