dijous, 1 d’abril del 2010

Charles Dickens i Isabel-Clara Simó, germans?

Malgrat el centenar llarg d'anys que ens separen de l'època en que Charles Dickens va escriure les seves obres mestres i l'última novel·la de la Isabel-Clara Simó; malgrat que ens pot semblar que hi ha un abisme entre tots dos en la seva forma d'escriure i la seva forma de viure, he trobat uns quants punts de connexió entre tots dos.
Salvant les diferències naturals de l'epoca, els dos escriptors tenen una visió irònica de la vida, tots dos descriuen personatges de la seva societat amb clau d'humor, reflexant aquells tics de la societat que de forma atàbica tenim assumits. Tots dos en el fons, critiquen magistralment les normes establertes i els costums que hem anat assumint durant tota la història, sota la pressió de les persones que envolten; de vegades per cobardia personal, de vegades per un conformisme que ens té lligats impedint que avancem en la millora de la humanitat.

Us convido, doncs, a trobar més similuts entre grans mestres de la literatura universal i escriptors del nostre món contanporani.

Fins aviat,

JORDI

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada