dimecres, 5 de novembre de 2008

En Baltasar Porcel. Geni i Figura.

Com va? internautes,

El darrers dies d'aquesta setmana en Baltasar Porcel i el seu darrer llibre "Cada castell i totes les ombres" han saltat a la primera línia del nivell mediàtic de casa nostra. És i ha estat autor de novel·les i contes, de llibres de viatges, proses narratives, articles d'opinió, entrevistes i teatre. Amb la seva obra narrativa descriu un món mediterrani del qual sobresurt el cicle d'Andratx, on mitifica el seu poble nadiu, a partir del qual articula una metàfora de la condició humana.

La trajectòria com escriptor:
Si volem fer referència a la seva trajectòria com a escriptor hem de dir que ha obtingut els premis més importants de la literatura en català: Josep Pla, 1969; Prudenci Bertrana, 1975, 1997; Sant Jordi, 1986; Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya de creació literària, 1987; Ramon Llull, 2001, el Premi d'Honor de els lletres Catalanes del l'any 2007 i més recentment el premi Sant Joan de novel·la valorat amb més de 60.000 euros.

La bibliografia:
Si volem fer referència a la seva bibliografia, no podem oblidar grans obres com:
La lluna i el "Cala Llamp" (1963), Els argonautes (1968), Difunts sota els ametllers en flor (1970), Cavalls cap a la fosca (1975), Les primaveres i les tardors (1986), El cor del senglar (2000), L'emperador o l'ull del vent (2001) i Olympia a mitjanit (2004).

La persona:
I si el volem conèixer una mica més com a persona, que ús he de dir? Ja ho tinc, com diu la dita "Una imatge val més que mil paraules" doncs no solament podeu gaudir d'una imatge sinó de l'entrevista en format de vídeo que us adjunto tot seguit. Vosaltres mateixos.

Fins aviat,

Jordi4 comentaris:

 1. Al blog del "llegidor pecador" fa pocs dies hi havia un post sobre b Porcel. llegiu-lo, no té desperdici.

  ResponElimina
 2. Hola Policarp,

  acabo de descobrir el teu bloc a través de cercabloc.cat i m'agrada. Hi posaré un enllaç en el meu. Salutacions.

  ResponElimina
 3. Gràcies a la Meritxell per trobar-ho, d'una manera o una altra, prou interessant per prendre's la moléstia de citar-me en un blog tan fresc i actual com aquest.

  ResponElimina
 4. A raíz de las multas a los comerciantes en el barrio de Sans en Barcelona por los organismos de la normalización de la Generalitat ha surgido este vídeo, es una tragicomedia digna de verse.

  Os recomiendo la visión de CASABLANCA de LLOBREGAT, dedicado especialmente a los que apoyan el CAC (centro de multas por rotular en castellano y cerrar emisoras por criticar las políticas del tripartit) y en especialmente a los que están por todo lo contrario.

  CASABLANCA de LLOBREGAT vídeo:

  http://www.youtube.com/watch?v=mEQShmIO2vI
  (Unir en una línea si sale el enlace cortado).o buscar por google o youtube

  Es genial. Gracias por verlo y también por su difusión

  ResponElimina