dissabte, 2 d’agost de 2008

FIRMIN de Sam Savage

01 d'agost del 2008.

El meu amic Emili d'Olot i jo parlàvem no fa gaire de llibres i de les impressions que havíem viscut amb la lectura d'alguns llibres més mediàtics del moment. El cas és que en un moment de la conversa l'Emili va i em diu: "déu ni do, ets com una rata de biblioteca (...)" i ves per on que buscant les darreres novetats em trobo amb aquest llibre. Vaig pensar... seré jo el de la portada?
Donna Leon, en la contraportada del llibre fa la següent crítica:
"Un llibre escrit per a lectors, és a dir, per a qui els llibres són tan reals com qualsevol altra cosa de la vida. Més reals potser."

Els comentaris i les bones crítiques que he sentit de diverses fonts fan que abandoni els perjudicis vers aquests animalons de claveguera i em llenci de cap a la seva lectura.
Hauré d'esperar a fer una valoració més extensa quan hagi devorat les seves pàgines - ui no, que això ho fan les rates! - vull dir quan hagi ha digerit la seva lectura... - bé més val que ho deixi de moment perquè està vist que potser sí que m'hi semblo -.
Fins aviat,

13 d’agost de 2008

Si, ja sé el què em direu. Que m’ho he agafat amb calma.
Que voleu que us digui? Aquests dies, per motius laborals, he estat ocupat en temes d’alta gastronomia i de sublims restaurants, d’aquells que, quan et serveixen el primer plat, te l' has de mirar dues vegades per trobar el menjar, això sí, molt de disseny i molta exquisidesa.
Una mica com la lectura d’aquest llibre on val la pena anar a poc a poc assaborint les seves pàgines, i així sense adonar-te arribis a l'última amb aquell bon regust que fa que et donin ganes de saber més coses sobre les ciutats que s’anomenen, el seu autor i la seva bibliografia.

Així doncs, a part de ser del tot recomanable per aquells que us agrada la lectura sense deixar-vos emportar per les aparences inicials, us deixo un recull de diapositives a la barra lateral dreta d’aquest bloc que il·lustren la Plaça Scollay de Boston i el seu famós teatre “Old Howard” que va ser derruït cap a l’any 1962 després d’haver sofert un misteriós incendi l’any 1961.
A continuació, teniu el video promocional que parla del llibre i del seu escriptor editat en motiu de la seva presentació a la península. Tot i que només es pot trobar en castellà, resulta ser un document força interessant.
Fins un altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada