dilluns, 28 de gener del 2019

La sivella - Josep Viñas

Salut internautes,

El que ara us diré, respon a la més estricta i honesta opinió que com a lector lletraferit i administrador únic d'aquest bloc us vull expressar.

Quan en Josep Viñas, l'autor de "La sivella" es va posar en contacte amb mi per veure si podia llegir el seu llibre i fer una petita ressenya en aquest espai digital... de seguida li vaig dir que sí.
Coneixia el seu èxit a les comarques de Girona. Tenia curiositat per saber si el que llegiria seria una història bigarrada, cruel, dolorosa i difícil de digerir o si pel contrari... em trobaria amb un relat original, fresc i intents que fugiria d'idees preconcebudes.
El resultat és... que es decanta molt agradablement cap a la segona opció.

La sivella d'en Josep Viñas, per dir-ho ras i curt... és un bon llibre.

Se'ns presenta amb històries curtes -de dues o tres pàgines com a molt-  inicialment aïllades, que es van entrellaçant amb diferents nexes d'unió. Aquí us en deixo alguns exemples:
El paisatge de la Costa Brava ens embolcalla al llarg de la novel·la com un perfum lleuger, amb traces d'aigua marina que ens aportarà la sal necessària fins a crear-nos una addicció de voler saber-ne més i més. Les situacions dels seus personatges -a priori quotidianes- es van enriquint amb matisos lleugerament eròtics, a voltes violents, a voltes innocents. Hom, els podria considerar a petites dosis, fins i tot punyents. I els personatges... distanciats aparentment... tampoc ho seran tant a mesura que aneu entrellucant en el llibre.

La cirereta la posa, com no podria ser d'una altra manera, un objecte brillant, rectangular, metàl·lic,  encantador, sensual, desitjat, odiat, temut i provocador. La sivella.

Un llibre en definitiva que se'ns farà curt i àgil de llegir i amb el que gaudireu en petites dosis com qui va fent tastets d'un bon menú degustació.

Fins aviat,
Jordi

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada