dilluns, 5 de juny del 2017

El conte de Nadal de l'Auggie Wren de Paul Auster

Salut internautes,

Estem acostumats als contes de Nadal, envoltats de neu, fred, llums de colors, cançons dolces, fantasmes i esperits nadalencs, però hi ha un conte que fuig d'aquest marc tradicional i ens porta a un altre pla més realista, però igualment
fonamentat, en aquest esperit de les bones obres; dels bons sentiments, de l'empatia vers en els altres encara que siguin totalment desconeguts per nosaltres.

El conte de Nadal de l'Auggie Wern que va escriure Paul Auster i que també el podeu trobar en imatges (Smoke), ens parla d'il·lusió, de males i, de bones accions, de confiança sega en situacions inesperades i de remordiments de consciència que volen ser perdonats.

Com es diu en un moment de la conversa entre els dos protagonistes:
(...)Mentre hi hagi una persona que se la cregui, no hi ha cap història que no sigui veritat.(...)


Una frase que per si sola ja és tota una declaració d'intencions i un estímul per a joves escriptors. En altres paraules, podem crear móns imaginaris, crear il·lusions basades en fets reals o podem mentir vilment en pro de l'art de la literatura, però al final, el que comte de debò és que el lector i l'escriptor se sentin estimulats a cerca  la seva felicitat real, verídica  a través de la literatura.

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada