dissabte, 4 de juny del 2016

Recordant els bons moments - Els llibres del celler


Salut Internautes,

El passat 21 de maig un grapat de blogaires ens vàrem reunir amb escriptors, editors, llibreters, bibliotecaris i professionals del món del llibre. Va ser una trobada entranyable, molt interessant i divertida en la qual, vàrem poder intercanviar lliurement pensaments, opinions i diferents punts de vista entre els blogaires i els grans profesionals del món del llibre que ens envoltaven.


A veure, intentaré fer-vos cinc cèntims de com va anar:
De bones a primeres, la Txell Costa ens va fer una classe magistral de màrqueting i ens va revelar diferents trucs d'indexació que aplica Google a través del seu servei blogspot.
Amb la Maria Carme Roca, la Maria Mercè Cuartiella, en Martí Gironell i en Joan Manuel Soldevilla Albertí vam debatre aspectes molt interessants segons l'experiència personal de cadascun d'ells i ens van delectar, amb una mostra del seu talent durant el "combat literari d'escriptors" que els hi vam fer lliurar, allà mateix en viu i en directe, sense cap mena d'escalfament o de preparació prèvia.


La Maria Teresa Calabús ens va parlar de la seva llarga experiència com a llibretera i d'unes quantes anècdotes, molt divertides, que en alguna ocasió es va trobar amb lectors que buscaven un llibre o que li demanàvem consell.
La Carme Fenoll com a cap de Servei de les Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, ens va fer notar l'evolució que han experimentat les biblioteques de Catalunya i ens va aportar la seva visó, privilegiada, de cap a quin futur s'encaminen les biblioteques de casa nostra.
En Xavier Cortadellas d'Edicions Sidillà ens va parlar del procés que viu el llibre des de que és ideat pel seu autor fins a la seva mort  (en el cas de no assolir l'èxit esperat) i de les diferents etapes que experimenten algunes novel·les abans d'assolir la categoria de clàssics literaris o de bestsellers en vendes.


Entremig de la jornada, van connectar via ràdio amb el gran comunicador de les ones televisives de la Costa brava, en David Galceran, que ens va parlar de l'estreta relació que guarda la literatura d'en Josep Pla amb la gastronomia de l'Empordà. En David, ens va plantejar un repte: es tractava de descobrir quina mena de postres típiques de l'Empordà s'amagaven darrera d'uns ingredients secrets, que de mica en mica, van anar revelant tots els assistents.
A la pausa que vam fer per dinar, van poder assaborir un bon menú empordanès a base d'amanides variades, arròs a la cassola i les postres planianes de que parlàvem abans. Que no són altres que... les Pomes del relleno amb carn de botifarra de perol.


Després de dinar i abans de visitar la Fundació Josep Pla de Palafrugell, encara vam tenir temps de colar-nos a la casa familiar on va viure en Josep Pla (avui dia convertida en el glamurós restaurant Pa i raïm) i visitar una parell de les seves estances.


En fi, segur que ens hagués agradat arribar a molta més gent però l'experiència viscuda, l'alt nivell cultural dels assistents i la simpatia que es va insta·lar entre nosaltres durant tota la jornada, fan que l'any que ve, em torni a plantejar una altre debat literari d'elevat nivell, com ha estat aquest. Això si, potser, en un altre format més intimista i selecte.

Fins aviat,
Jordi

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada