diumenge, 8 de febrer del 2015

L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra - Jonas Jonasson

Salut internautes,
Del llibre del Jonas Jonasson "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra" n'havia sentit força a parlar. Algunes veus lectores em deien pros i contres sobre la novel·la que ara he acabat de llegir. A veure com us podria dir per fer-ho breu:
Contres
... umm,., ara no me'n ve cap al cap.
Pros
...És un llibre en el que gairebé en les seves quatre-centes onze pàgines he mantingut un somriure natural, gens forçat, fins i tot en certes parts de la història he rigut com feia temps que no reia amb un bon llibre.
Contres
...Bé podríem dir que el plantejament o l'estructura de la història no és molt original. És una història que transcorre en dos temps. Dues històries paral·leles que s'acabaren trobant. Una, la de la vida real que comença a viure l'Allan Karlson en el moment que decideix saltar per la finestra i, l'altra, sobre la vida del mateix protagonista que va des de la infància fins el moment que compleix 101 anys. Moment, que ni de bon tros, serà el final del personatge de la novel·la.
Pros
...La magnífica traducció que en fa del suec al català en Lluís Solanes al qual, des de aquest blog, vull felicitar.
Contres
...Han fet la pel·lícula al cinema. Això farà que més d'un lector en potència, tiri pel dret, vegi la pel·lícula i no gaudeixi de la lectura del llibre. Però si sou d'aquests, podeu veure el tràiler clicant en aquest enllaç.
Pros
...El llibre ens serveix per descobrir un sentit de l'humor, murri, intel·ligent, despreocupat, que en Jonas Jonasson aconsegueix transmetre als seus lectors. Uns lectors que potser erròniament tenien encasellada la literatura sueca en trames policíaques, d'assassinats o de novel·la negra.

En resum, és un llibre per passar-s'ho bé llegint.
Fins aviat,
Jordi

2 comentaris:

  1. Ens hem emportat una impressió similar. Jo vaig passar una bona estona llegint, i la pel·lícula no li fa justícia, la veritat. La vaig veure animat pel llibre, i es queda curta.

    ResponElimina
  2. El vaig llegir fa temps, és força original, però el següent va ser semblant i si tots els fa del mateix estil, s'acaba l'originalitat i potser cansaran. Potser.

    ResponElimina