dilluns, 24 de juny del 2013

He travessat l'infern d'en Dan Brown.

Salut internautes,

Permeteu-me una reflexió:
Deia en Dante Alighieri que "Els llocs més obscurs de l'infern estan reservats per a aquells que mantenen la neutralitat en temps de crisi moral".  
Estem en un temps que mes rera mes, se'ns escola la vida i ens anem deixant la pell (i els calers) per culpa de la crisi econòmica mundial. Un temps, en el que anem baixant nivells dels estrats del benestar social cada vegada més ràpids i profunds. Potser no són els mateixos nivells pecaminosos com eren els nou cercles de l'"Infern" descrits per Dante en la seva gran obra "La Divina comèdia" però sí, que tenen el seu aire "infernal" sobre tot en el terreny econòmic i social.
Cal que reaccionem. Cal que deixem enrere moralitats tedioses, dubtes poc fonamentats, recels covards i encarem el nostre futur de forma esperançada, obstinada i decidida a aconseguir un nou estat, que ens ha de fer més lliures econòmicament, més justos socialment i molt més sobirans nacionalment.

Dit això, i un cop acabada la lectura de "Inferno" de Dan Brown, us he de dir que:
- la seva obra no decep gens ni mica als seguidors de Dan Brown.
- que és un llibre que t'atrau tant, que quan te n'adones, ja estàs a les últimes pàgines del llibre.
- que tot i que en un primer moment sembla una mica previsible, en Dan Brown, ens canvia els esquemes preconcebuts i ens torna a sorprendre magistralment amb el desenllaç final de la novel·la.
- que us agafaran ganes de veure monuments, de viatjar a ciutats tan emblemàtiques com  Florència, Venècia o Istanbul, per reviure i recordar bells passatges de la novel·la, on en Robert Langdon i la Siena s'hi han deixat la pell, metafòricament parlant.
- que voldreu investigar el significat de conceptes com "el transhumanisme", "els vectors vírics" i la "fórmula Malthus", per entendre i comprendre encara més el rerefons de la novel·la.
En definitiva, si us va agradar "El codi Da Vinci" o "Àngels i Dimonis" d'en Dan Brown, aquest és un del vostres llibres per passar-vos-ho bé aquest estiu.

Fins aviat,
Jordi

1 comentari:

  1. jo no soc massa fan d'en Dan Brown, però m'he llegit els altres dos i segurament acabaré també llegint aquest.

    ResponElimina