dissabte, 23 de març del 2013

Escalfem motors - Un "Pre Sant Jordi 2013" amb aroma de Pasqua.

Salut internautes,

Estem a punt d'acabar el mes de març i entrar en el tedi vacacional de la Setmana Santa. Tradicionalment, un temps de recolliment personal, de passió litúrgica o de retrobament familiar, però que també el podem convertir en un temps de recolliment, de passió i retrobament amb la literatura.

Un temps...  que sens dubte ens portarà estones de calma. Podrem interioritzar i digerir al nostre ritme, i si cal a una bona "velocitat de creuer", les nostres lectures preferides, això sí, potser envoltats d'un cert caire litúrgic amb aroma d'encens.

Arriba l'hora que aquells llibres apilonats que tenim en el racó dels pendents, com si fossin amants gelosos, pugnin entre ells per ser escollits; per captar la nostra atenció i ser acariciats per les nostres mans durant aquella estona en la qual els hi dediquem els cinc sentits. Nosaltres. Els lectors famolencs de bones històries.

Aquestes setmanes del "Pre Sant Jordi 2013" han estat i continuen sent especialment fèrtils en  quant a interessants novetats literàries, en presentacions d'obres mestres i en entranyables xerrades d'autors. Sembla com si els escriptors i les escriptores tinguessin pressa, molta pressa per estar presents en fires, certàmens, convencions, prestatgeries i llistes dels d'èxits del moment. De fet, benvinguda sigui aquesta pressa i aquest esforç titànic dels escriptors i editors en publicar llibres en el temps de crisi econòmica que vivim. Si el resultat és el que és amb tanta qualitat literària i creativa com els 15 llibres que us proposo a continuació, ens poden sentir ben orgullosos de la cultura escrita en el nostre país.

Estic convençut que les vendes del Sant Jordi 2013, seran més que generoses amb els llibres que podeu veure a continuació. Sense obviar, com de costum, aquells llibres d'autors oportunistes i mediàtics que voldran tenir també el seu dia de glòria. Què farem davant aquests darrers escriptors? els menystindrem? els recolzarem? La decisió és vostra perquè com és sabut, n'hi ha de tot a la vinya del senyor (hehehe).

Fins aviat,
Jordi

2 comentaris:

  1. Permet que et faci referència a una novel·la singular en el que explica i com ho explica. És el llibre Mullena, publicat fa poc. Possiblement passi desepercebuda, però no per això deixa de tindre interès.

    ResponElimina
  2. Segurament per St. Jordi és quan gastem més en llibres. Però cal recordar que n'hem de llegir tot l'any...
    Bones recomanacions Jordi.

    ResponElimina