dimarts, 9 d’agost de 2011

Tots els dimonis són aquí de Pere Antoni Pons.

Salut internautes,

Ara fa uns cinc mesos que vaig trobar el comentari de "Tots els dimonis són aquí" en la plana web "nosaltresllegim.cat". El comentari em va entusiasmar tant que vaig decidir posar el llibre de Pere Antoni Pons a la pila dels pendents de llegir.

El secret de la història fa que avancis intrigat cap el desenllaç final de la novel·la. Quan més avances, més et preguntes com "redimonis" es resoldrà tota la trama i no és fins l'últim moment del llibre que trobes les respostes a les preguntes que t'anaves fent interiorment al llarg de tota la novel·la.

Un del punts més interessants és quan  descobreixes la verdadera vida que s'amaga darrera d'en Ricard (el professor de literatura i protagonista de la novel·la) i els secrets que giren en l'entorn familiar de la Clàudia (l'antiga alumna del professor) desapareguda en un petit poble de Mallorca. Un poblet recelós d'establir amistats amb el visitants, que manté vives les seves creences llegendàries i que encara creu en els seus fantasmes col·lectius.

A més a més, coincideixo plenament en el comentari de la web "nosaltres llegim" quan diu que el final del llibre et deixa amb un bon regust de boca i sense mals rotllos. Jo potser afegiria que és un regust massa curt però intens (de tipus cafè "espresso") o sia d'aquells que, quan el tastes, en un primer moment et deixa frapat i després perdura una llarga estona. Això sí, no espereu trobar en aquesta novel·la una història de por amb éssers infernals sorgits de les profunditats de l'abisme sinó és que considereu que aquestes criatures malèvoles les portem tots una mica a dins, i que n'hi ha potencialment tantes com tantes persones habiten qualsevol petit poble, ciutat, continent o sistema planetari.

En fí, us deixo amb un vídeo amb comentaris sobre la novel·la perquè us acabi de picar la curiositat, hehehe. 
Ah, m'oblidava. M'ha agradat.
Fins aviat,
Jordi

1 comentari: