diumenge, 10 d’abril de 2011

Promet-me que seràs lliure. El llibre que recull algunes de les meves passions.

Salut internautes,

Estic atrapat, enganxat al llibre de Jordi Molist. Car que en el meu cas concret, l'autor ho tenia molt fàcil. L'acció comença a la localitat de: Palafrugell (concretament a Llafranc i a Sant Sebastià de la Guarda) i continua a la ciutat de Barcelona cap el final del segle XV. Dos ciutats que m'apassionen. La primera perquè és el lloc on visc actualment i la segona perquè va ser la ciutat que em va veure néixer.
A més a més el protagonista principal del llibre, té el seu cor posat en els llibres i passa una bona època de la seva vida treballant al barri vell de Barcelona, o sigui com jo.
Fins i tot s'esmenten el carrer Petrixol, l'església del Pi, el monestir de Santa Anna, el carrer Argenteria, la Plaça del Rei  i  la resta dels carrers de la Barcelona antiga, els quals, també jo, els recorria (cinc segles més tard) més o menys quan jo tenia entre 16 i 19 anys. En aquell temps qui us parla treballava en una famosa botiga de la Plaça del Pi que encara existeix actualment.
Situació del monestir a la Barcelona de començament del segle XVIII
Però és que encara hi ha més casualitats: En Joan Serra, s'enamora de la filla les joiers i es deleix per tornar-la a veure, també a mi en va encisar una noia que treballava en una altra botiga, molt a prop d'on jo treballava i cada cop que em creuava amb ella, m'agafava aquella sensació a l'estomac que per aquell temps era per mi, tota una novetat. I si encara fossin poques coincidències el meu cunyat es diu Joan Serra i la seva família porten un negoci relacionat amb les barques.
En quant el llibre, si deixo de banda totes aquestes coincidències, crec que també m'hauria enganxat. És d'aquells llibres que quan més el llegeixes, més t'enganxa. I quan no el tens entre les mans de seguida t'entra el "mono" i l'enyorança de tornar-lo agafar i continuar llegint.

En resum: una obra mestra que us farà perdre hores de son.
Per cert, a la dreta del blog podreu veure unes diapositives de Llafranc i la torre de Sant Sebastià i també us deixo amb un vídeo de la panoràmica que es veu des d'aquesta torre a data  9 d'abril del 2011.
Fins aviat,
Jordi.

1 comentari: