divendres, 7 de gener del 2011

Lectura acabada: L'Arqueòleg d'en Martí Gironell.

Salut Internautes,
A veure, per fer-ho ras i curt.


M'agradat?
- Sí.
És dels millors llibres que he llegit?
- No.
És un llibre recomanable?
- Sí.
Per a qui?
- Per a qui els agradin les històries senzilles, gens complicades.
La lectura és amena?
- Diguéssim que passa molt bé i la distribució dels capítols, t'ajuden a deixar la lectura i a reenganxar-t'hi un altre cop sense dificultats. 
De fet, es podria dir que són capítols massa tancats i que massa sovint no ens provoquen aquell suspens, que fa que tinguem pressa per tornar a agafar el llibre i devorar les seves pàgines.
La història està ben ambientada?
- Sí. Es nota un important treball de camp de l'autor en la part del llibre que està basada en la història verídica, i també en els costums dels personatges. Però... li falta "força", "marro", és a dir, dotar a la novel·la de més ficció, de més intriga, incidint en aspectes ocults de la Bíblia i en les llegendes de  l'antic Egipte. Un té la sensació que l'autor ha volgut fer una novel·la "políticament correcte" per no molestar a l'església.
Es pot definir en una paraula el que li manca a la novel·la?
- Sí, ritme.
La novel·la serà recordada positivament pels lectors?
- Sí. Ens aporta unes quantes coses molt importants a casa nostra. Treu a la llum una història molt interessant, per a molts de nosaltres desconeguda fins al moment, que catapultarà a la fama, l'Abadia de Montserrat fins i tot a nivell internacional. Despertarà l'interès personal de molts lectors per visitar el museu Bíblic del monestir així com, la curiositat per veure les peces reals que el pare Ubach va aconseguir portar a Catalunya des de les terres d'Egipte. Donarà a conèixer una part de la vida del frare Bonaventura Ubach altrament anomenat per algun medi de comunicació com l'Indiana Jonnes català.
Fins aviat,
Jordi.

2 comentaris:

  1. Els llibres que he llegit anteriorment (o ho he intentat) d'aquest autor m'han semblat tots tal i com defineixes aquest.
    Així que segurament aquest ja no l'agafaré...

    ResponElimina