divendres, 19 de juny del 2009

Impremta Babel. Andreu Carranza

Salut internautes,

Impremta Babel és una novel·la intensa que ens transporta al temps de la dictadura i ens mostra com els llibres sobrevivien a la censura. Però també és molt més que això:
- és un llibre sobre llibres
- és una història de sentiments
- és una mirada nostàlgica al paradís perdut de la infància
- és una reflexió entre els llibres digitals i els llibres tradicionals
- és un homenatge als llibres, a l'era Gutemberg, a la literatura universal, als oficis desapareguts relacionats amb tot el món del llibre des del seu naixement fins que arriba a les mans dels lectors, passant per la distribució, en un temps en què, publicar segons quin llibre, podia suposar la mort.
- és una història que enganxa i que a les poques hores de començar a llegir el llibre, sense adonar-te'n ja l'has acabat
- és una obra que ens obre els ulls a una època fosca, plena de temor, en la qual, les traïcions entre veïns i coneguts estaven a l'ordre del dia, ja fos dins d'una mateixa ciutat o entre els vilatans dels pobles petits.

En definitiva, és un xic de felicitat al nostre abast recollida en les seves 350 pàgines.

Fins aviat,

JORDI

(Nota: Algunes d'aquestes definicions i d'allò que significa Impremta Babel pel seu autor les podeu escoltar en paraules de l' Andreu Carranza en una entrevista que li van fer a la vora del riu Ebre.)

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada