diumenge, 18 de gener del 2009

L'ltima lliçó - Randy Pausch

Salut internautes,

Molts de vosaltres heu conegut alguna persona propera a vosaltres que per una raó a una altre, els metges l'hi han diagnosticat una malaltia terminal. Aquest és el cas d'un professor de ciències informàtiques, Randy Pausch, a qui li van diagnosticar un càncer de pàncreas.

El llibre recull tot una sèrie de reflexions i d'experiències viscudes pels seu protagonista, escrites en forma de lliçons, que ens fan pensar i descobrir aspectes importants que habitualment ens passen desapercebuts en el dia a dia fins que, arriba un moment, que ens despertem de la nostra inòpia i els notem a faltar.
En aquest llibre podem aprendre coses sobre els nostres somnis, aspiracions, oportunitats, pors personals, tabús, records i petges personals que hem provocat entre els nostres familiars, amics o coneguts i que seran recordades un cop ja no hi siguem.

En resum: un llibre que ens afronta a nosaltres mateixos amb un moment de la vida en el qual, sentim que els minuts se'ns escolen precipitadament. Moments dels últims dies de la nostra existència, de la qual, no ens volem desenganxar sense dir als altres, allò, que ha estat important per nosaltres, allò, que ens hagués agradat dir i allò, que ens hagués agradat que passés.
Un llibre que ens recorda les accions que no varem fer bé i que voldríem rectificar si disposéssim de més dies. Temps, que inexorablement, ja no ens queda per tornar a començar.

En poques paraules, un llibre optimista, interessant i enlluernador.

3 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta!!!

    gràcies a l'article anterior em vaig posar amb LLOPS (ja l'he acabada), una gran novel·la.

    ResponElimina
  2. Ja fa un temps que vaig llegir la última lliçó i es tic d'acord amb tu que és un d'aquells llibres que deixen emprempta, molt recomanable sobretot en els moments de crisi i por que vivim, ja que és molt esperançador. Destacar també el fenòmen virtual que es va crear al voltant d'aquesta novel·la per si li interessa algú. És diu cadena de optimismo i té una plana web perquè mesuris el teu optimisme.
    Felicitats pel bloc!!!

    ResponElimina
  3. Hola Jordi,
    A mi també em va agradar molt el llibre i l'he regalat a un parell d'amigues. També es pot veure al youtube l'última lliçó en directe i realment fa posar els pèls de punta. Molt recomanable. Gràcies!

    ResponElimina