diumenge, 16 de març del 2014

Perles literàries de Victor Hugo en "Els miserables" (Volum II)

Salut internautes,

Dins d'aquest any que vull dedicar als grans clàssics universals, defugint una mica de les novetats més rabioses del moment, vaig encetar ara, ja fa unes quantes setmanes, el primer volum de "Els Miserables".
Com us deia en la ressenya anteriorVictor Hugo deixa anar, a tort i a dret, reflexions, conjectures, conclusions de vegades referenciades en fets històrics i en altres ocasions, revestides de filosofia transcendental que no ens deixen indiferents.

De fet, gairebé, si obriu per qualsevol pàgina un dels dos volums d'aquesta llarga novel·la és ben segur que ensopegueu amb una d'aquestes petites joies narratives. Per exemple:

...pàgina 72 del segon llibre de "Els Miserables"
(...) Les novel·les d'amor han abusat tant de les mirades que han acabat desprestigiant-les. A penes si ara es gosa a dir que dues persones s'han estimat perquè s'havien mirat. Però vés és així com s'estima, únicament així. La resta és la resta, i ve després. Més grans no poden ser les grans sotragades que dues ànimes es donen en bescanviar aquesta guspira. (...)

Per altra banda he sentit a dir que alguna cosa està canviant en les llibreries i en la seva venda de llibres. Pel que es veu, hi ha una tendència a llegir llibres que porten més d'un any i mig publicats i que els lectors d'avui dia ja no es deixen influenciar per les promocions més agressives de les novetats literàries del moment. Serà per aquest motiu, que sense saber-ho, m'he marcat com a preferència cercar els grans escriptors de tots els temps? Serà per això, que ha tornat a ser un dels llibres més venuts "Wonder" publicat per primer cop el 2012, com es pot veure en el llistat dels llibres de ficció més venuts d'aquest bloc?

Vosaltres teniu la resposta.
Fins aviat,
Jordi

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada