divendres, 13 de gener de 2012

La confabulació del temps.

Salut internautes,

A finals del mes de desembre vaig acabar de llegir un gran llibre que em va agradar força, "Cabaret Pompeya" de l'Andreu Martin. Poc després vaig escriure a la carta dels Reis Mags un dels llibres que en feia il·lusió tenir per aquelles dates; era "Joc de Trons" de George RR Martin. Com és natural, el sis de gener va arribar; i el llibre... també.

Recordo que mentre obríem els regals vàrem engegar la "tele" que ens havien dut els Reis per gaudir una mica d'allò que en diuen "l'alta definició". En aquell moment feien per TV3 un documental sobre Dracs anomenat L'últim drac. (Dragons: A Fantasy Made Real). Ves per on! sense saber-ho tenia un llibre a les mans en el que, en un punt important de la novel·la es fa molt evident la relació entre els dracs i una de les seves protagonistes la Daenerys Targaryen. Així doncs, cal suposar que els follets del temps s'ha havien confabulat en aquell precís instant per ensenyar-me amb imatges una de les coses que em trobaria en el llibre? Segurament és molt suposar. O...no!

Sis dies més tard, qui us parla, llegia el post del bloc de "El mercat de sant antoni" que ens planteja la possibilitat de la presumpta existència dels dracs i la seva extinció cap els vols de l'Edat mitjana. Aquest mateix argument s'esmenta en la novel·la com el moment històric en que els dracs, podien haver desaparegut de la capa de la Terra.

De postres, no podem obviar que a Catalunya està impregnada d'una cultura, de dracs i cavallers molt arrelada a la nostra societat (un exemple: 237.000 resultats en el cercador de google). Si fins i tot, el nostre patró és Sant Jordí i la imatge com se'l representa és dalt d'un cavall matant el drac.

A banda de tot això, aquesta novel·la d'adults, enganxa força. Segur que aquesta pentalogia (Cançó de gel i foc) seguirà els mateixos paràmetres d'èxit importants que ha tingut en la resta dels països on ha estat anteriorment publicada.

Pel que fa la disponibilitat de llegir els cinc llibres de George RR Martin traduïts al català, de moment podem trobar a les llibreries:
- Joc de trons (volum 1)
- Xoc de Reis (volum 2)
Cap a la primavera està previst que es publiquin el tres restants de la saga:
- Tempesta d'espases (volum 3)
- Festí de corbs (volum 4)
- Dansa amb dracs (volum 5)

En fí internautes, que el gaudiu tant com jo (o més, hehehe) si és que l'acabeu llegint. De moment, i com tinc per costum, us deixo amb un tràiler del primer capítol de la sèrie original de HBO.

Fins aviat,
Jordi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada