dijous, 24 de novembre del 2011

Moisès Broggi. Una ment clarivident als seus 103 anys d'edat.

Salut Internautes,
De tant en tant, alguns llibres, fets socials o personatges del món real agafen tal rellevància que és fa difícil  no aturar-se i parlar-ne un moment.
És el cas del doctor-cirurgià Moisès Broggi.
Si feu una mirada ràpida a la seva biografia, veureu la singular trajectòria que ha recorregut aquest personatge al llarg dels seus 103 anys.

Aquest vell, més que centenari, és des de fa molts anys un mite de la societat actual. Mirall de referència per molts de nosaltres, no tan sols per la seva professionalitat o per la seva implicació política malgrat la seva avançada edat, sinó també per ser una de les ments més lúcides de la nostra era, i pel seus valors morals tan poc comuns avui dia, sobretot, en molts estaments de la nostra societat actual.

Se l'ha definit com a metge pacifista, humanista, sobiranista, catalanista, filòsof i moltes altres coses més al llarg del seu segle de vida,  però on realment podeu copsar què hi ha del cert en totes aquestes etiquetes, és parant atenció en alguna de les nombroses entrevistes que li han fet els mitjans de comunicació, o llegint alguns dels llibres publicats.

Tot i així, els qui vulgueu conèixer ara mateix algunes "perles" genuïnes de la seva manera de pensar, les podeu trobar a:
L'entrevista publicada a "El País" el 29 de setembre de 2005, per Xavier Moret, o l'entrevista del programa "La nit al dia" de TV3, del 3 d'abril del 2008, o també, el documental de J.A Salgot coproduït amb Televisió de Catalunya SA, del 10 de març del 2011 que podeu veure aquí sota.



Diu en Moisès Broggi en un dels seus llibres que: "(...) El més important, en cada cosa que facis, és la concentració i fer-ho de  gust. Fins i tot si al principi no t'apassiona gaire, si aprofundeixes en qualsevol tema, t'acabarà agradant". Tot un lema pel dia a dia. No us sembla?

Fins aviat,
Jordi

1 comentari:

  1. Hola! Hi ha persones admirables, exemples a seguir i de les que un pot arribar a apendre un munt.

    Gràcies per l'apunt, tinc interès en llegir les seves memòries.

    Interessant bloc.

    Fins la propers, Jordi.

    ResponElimina