dimarts, 19 de juliol del 2011

Què llegir durant les vacances d'estiu?

Salut internautes,
Ara que molts de vosaltres heu començat les vacances o les començareu aviat, segur que us anirà bé saber quin llibres estan triomfant darrerament per escollir sobre segur, i dedicar unes horetes  de les vacances al plaer de la lectura. Pot ser que ja tingueu pensat un d'aquells volums que fan història tipus "La caiguda dels gegants" que té més de 1000 pàgines o potser sou dels que preferiu les versions més manejables que es poden portar fins i tot a la platja.
De qualsevol manera, és ben cert que l'estiu ens incita a buscar aquell esperat moment del dia, en el qual, desconnectem de la resta del món i el dediquem a la lectura del nostre llibre preferit.
Per facilitar-vos una mica la tria us deixo uns quants llibres escollits per un ampli ventall de públic i que les últimes setmanes han encapçalat les llistes dels més venuts i han estat agradant o han agradat força als lectors.

En l'apartat infantil:
Les darreres novetats d'en Geronimo Stilton, com a fenomen i èxit imparable de vendes des de fa anys i molt apreciat entre els infants.

En l'apartat juvenil:
Qualsevol dels llibres d'en Federico Moccia, de la Suzanne Collins (sobre tot la saga dels Jocs de la fam) i com no, els traduïts al català de l'escriptora J.K Rowling pel que fa a la saga de l'omnipresent Harry Potter, ara que acaba se sortir la darrera pel·lícula i en versió catalana.

En l'apartat de poesia: 
L'antologia poètica de Jordi de Sant Jordi o el recull de poemes d'en Joan Margarit (No era lluny ni difícil).

En l'apartat de ficció:
Uns quants llibres interessants. Alguns ja porten temps entre els primers llocs dels més venuts, com per exemple: "Si tu em dius vine ho deixo tot...però digue'm vine" de l'Albert Espinosa, "L'home de la maleta" d'en Ramon Solsona, "Escollida pels Déus" de Maria Carme Roca, "La nevada del cucut" de Blanca Busquets, "Promet-me que seràs lliure" d'en Jordi Molist, "Les causes perdudes" d'en Xevi Sala, "Maletes perdudes" de Jordi Puntí o  "Mar de Foc" d'en Chufo Llorens.

Però n'hi ha d'altres que estan pujant com l'escuma publicats recentment en català com:
"L'àngel perdut" d'en Javier Sierra, "El vestit gris" de l'Andrea Camilleri, "No obris els ulls" d'en John Verdom o "Parla'ls de batalles, de reis i d'elefants" d'en Mathias Enard.

Entre els que ja podem considerar uns clàssics pel volum de vendes, podem triar: "La caiguda dels gegants" i "Els Pilars de la Terra" d'en Ken Follet, "1Q84" d'en Haruki Murakami, "L'Església del Mar" d'Ildefonso Falcones, "L'ombra del vent" i "El Joc de l'àngel" de Carlos Ruiz Zafon i "Pa Negre" de l'Emili Teixidor.

Que vagi de gust i fins aviat,
Jordi

1 comentari:

  1. JO sóc d'aquests lectors compulsius que vaig fent llista de llibres constantment i no diferencio entre estiu ni hivern. Per exemple, diuen que ara a l'estiu és típic llegir novel·la negra, i a mi em fa agafar a principis de primavera, en vaig encadenar uns quants.

    Dels que recomanes he llegit tres dels clàssics, i dels més nous m'atreu només el de 'Maletes perdudes', a veure si surt en butxaca i me'l compro.

    ResponElimina