diumenge, 2 de maig del 2010

L'Hipnotitzador - Lars Kepler

UN DELS LLIBRES REVELACIÓ DE LA TEMPORADA.

El pseudònim Lars Kepler en homenatge a Stieg Larsson, amaga un matrimoni d’escriptors. Kepler, «per l’astrònom que va revelar misteris», i Lars, «de Stieg Larsson».


Aquesta novel·la de forma silenciosa i sense grans marquètings publicitaris, està aconseguint gràcies al boca - orella grans èxits en molts països europeus. El febrer d'aquest any, les seves ventes passaven del mig milió d'exemplars venuts a Suècia, Itàlia, Dinamarca i Holanda. De fet 28 països més, han comprat els seus drets.

El protagonista és el comissari Joona Linna, un personatge que, expliquen, «arrossega un trauma i té el seu propi misteri, que s’anirà revelant llibre a llibre». A L'Hipnotitzador s’enfronta al sagnant assassinat d’una família i demana ajuda al psiquiatre Erik Maria Bark perquè faci servir la hipnosi amb l’únic supervivent.

Una vegada més, la novel·la negra ensorra el mite de la idíl·lica societat nòrdica. «A la superfície ho sembla, però ja no ho és», admeten els seus escriptors.

Tot sembla indicar que aquesta novel·la negra serà la successora del mite que va assolir la trilogia de millenium. De la qual, el matrimoni que s'amaga sota el pseudònim de Lars Kepler, són grans admiradors.

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada