divendres, 4 de setembre del 2009

PREMI NOVEL·LA NEGRA

Philip Kerr guanya el RBA amb la seva sisena novel·la sobre els nazis.

L'escriptor escocès Philip Kerr (Edimburg, 1956) va guanyar ahir el III Premi Internacional de Novel·la Negra RBA, dotat amb 125.000 euros, amb "Si els morts no ressusciten", la seva sisena novel·la protagonitzada pel detectiu Bernie Gunther. L'autor va explicar que com en les anteriors, el rerefons és l'Alemanya nazi "i un dels majors crims comesos contra la humanitat en el segle XX".

Gunther és fascinant. "És un ciutadà alemany i patriòtic, que es veu immers en l'horror dels nazis. Viu en el fil de la navalla per a conservar les seves idees. Lluita per sobreviure". I ho fa a força d'ironia i sarcasme, de l'humor negre més negre.

"Cada país té el seu holocaust a l'armari", va afirmar Kerr. "No crec que sigui just dir que els alemanys són els pitjors, sí van anar a la II Guerra Mundial, però cada país té els seus propis crims: Espanya a Amèrica; Estats Units amb els seus indígenes; Regne Unit a l'Índia...". "Si els morts no ressusciten" apareixerà en castellà i català a finals d'octubre (RBA i La Magrana).

Font d'informació Europa Press, 04/09/09.

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada