dimecres, 1 de maig del 2019

Carta d'agraïment al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya



Benvolguts,

Quan en van convidar a llegir l'Homenot que Josep Pla va dedicar en Pompeu Fabra, no m'ho vaig rumiar dues vegades. Sempre és agradable participar en aquestes jornades de lectura continuada que,  any rera any, organitza la Fundació Josep Pla de Palafrugell.  Però aquesta vegada, la setzena edició, esguardava -gelosa- una sorpresa.

Minuts abans d'eixir a l'escenari per llegir uns fragments sobre Pompeu Fabra, el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya -molt discretament- es va seure a la primera fila disposat a escoltar els darrers minuts de lectura que restaven per concloure l'acte. Sense voler-ho, em vaig trobar a pocs metres davant de la primerissima autoritat del país. A la meva pell, gotes lluentes, microscòpiques, emergien imperceptibles al públic en general. Potser, era la calor del focus que insolent, impassible, estava a sobre meu o potser, era el magnetisme tan especial d'aquell moment. 

De totes maneres voldria afegir que... moltes gràcies President per ser com sou. Per defensar, malgrat totes les dificultats, els valors universals dels catalans. Per resistir i persistir en la ferma convicció d'aconseguir un futur millor;  un país lliure - que diguem'ho clar, ens l'hem ben guanyat- i per estimar com estimeu la literatura catalana. Per emocionar-vos com ho feu, amb tot allò que fa referència a un dels més grans escriptors de casa nostra com és en Josep Pla i, per ser un representant tan digne de tots els catalans.

Una abraçada i molts encerts.
"Donec perficiam"

Jordi Policarp i Gallart
(Autor del bloc: Els llibres del celler)

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada