dissabte, 14 de juliol del 2012

Presentació ve, presentació va...

Salut internautes,
Dues presentacions de llibres he viscut aquests darrers dies.

La primera:
- la de l'escriptor Nord-Català Joan Lluís-Lluís que ens presentava el seu magnífic llibre "A Cremallengua".

La segona: 
- la de l'escriptor Barcelano-Empordanès Adrià Pujol que ens parlava d' "Escafarlata" la seva darrera obra més disbauxada arrelada a l'Empordà.

En la primera:
-  de la mà, millor dit, de la veu d'en Josep Piferrer (mestre i activista compromès amb la llengua) vàrem escoltar el manifest del Correllengua 2012 escrit per en Màrius Serra, el qual, podeu veure i escoltar fent clic aquí. 

En la segona:
- En Sebastià Roig (periodista i escriptor català omnipresent en molts articles de la premsa escrita) va fer una autèntica dissertació humorística sobre el caràcter dels empordanesos que es descriu de forma tan engrescadora en el llibre de l'Adrià Pujol.

En la primera:
L'autor del llibre, en Joan Lluís-Lluís, ens va corprendre quan ens va explicar la situació en la que es troba la nostra llengua a la Catalunya - Nord. Una situació de precària resistència literària, tossuda i obstinada pels que com ell, s'estimen la seva llengua, les seves arrels i somnien en que algun dia (potser més proper del que sembla)  podran veure fet realitat l'estat propi català.

En la segona:
L'escriptor Adrià Pujol, ens va encomanar les ganes d'aprofundir en els nostres costums, en les nostres tradicions. Ens va animar a expandir, aquest sentit de l'humor tan nostre, fora de les nostres fronteres naturals; Un sentit de l'humor que de vegades costa diferenciar: si ens estant parlant  seriosament o si se'ns estant enfotent molt discretament, posant en pràctica l'acció de "collonar a un tercer" tan estesa a les nostres comarques.

En les dues:
Una cosa comuna es podria extreure de les dues presentacions, i és que només amb el nostre esforç, engrandint encara més (si cal) el prestigi de la nostra llengua, amb optimisme, amb sentit de l'humor, aixecant-nos les vegades que calgui i amb tossuderia catalana, arribarem a fer del nostre país tan petit una gran nació admirada per tots els pobles del món.

Per cert, us deixo amb un vídeo que visualitza molt bé què és Catalunya i com som els catalans.
Fins aviat,
Jordi

1 comentari: