dilluns, 13 de juny del 2016

Dues velles petites joies sobre "Raimundo Llulio" i el "Capitan de fragata Lago de Lanzós"

Salut Internautes,

Em fa il·lusió presentar-vos dues velles petites joies que s'incorporen a la meva biblioteca personal.

La primera és el programa de la celebració del Solemne Homenaje a Raimundo Llulio en el sexto centenario de su muerte. Reconec que al principi no hi vaig caure a quin personatge li feien l'homenatge, fins que la mateixa llibretera que en va vendre el plec, no em va tustar delicadament al braç, fent-me veure que es tractava de... Ramon Llull. Santa innocència! per part meva es clar.  :-)
Un plec solt de dos fulls que s'ha conservat molt bé fins els nostres dies i que per mi, és com un petit tresor de cent anys d'edat que he tingut la sort d'aconseguir en una any com aquest. L'any, que celebrem el set-cents aniversari de la mort del nostre il·lustre Ramon Llull. Per cert, res a veure com us podeu imaginar, amb les múltiples activitats que es fan avui dia i que podeu seguir a través d'aquest enllaç.

La segona delicatessen és el quadern de Bitàcola del "Ryoei Maru". Un pesquer japonès que va quedar (com es deia en castellà "al garete") al mig de l'Oceà Pacífic i que va ser localitzat a prop de les costes nord-americanes amb tota la seva tripulació morta per la fam i l'extenuació.
El quadern va ser traduït de l'anglès a l'espanyol pel capità de Fragata Claudio Lago de Lanzós y Diaz. 

Aquest document que data del 1932, deuria ser un regal o potser estava en possessió del capità de Fragata, Francisco Ibañez. Aquestes dues opcions, es podrien deduir per la dedicatòria que li fa escrita del seu puny i lletra el propi Claudio L. de Lanzos.

El que de moment és un misteri, és per què algú va tatxar el que podria ser un nom a un subtítol escrit a la mateixa portada del quadern. Què hi havia escrit? Què es volia amagar? Per quí? En quin moment es va fer? . En fi, ara per ara desconec la resposta a totes aquestes preguntes però prometo indagar una miqueta.

Gràcies per llegir-me i fins aviat,
Jordi 

0 comments:

Publica un comentari a l'entrada