dijous, 2 de juliol del 2015

L'alquimista de Paulo Coelho. Un llibre per connectar.

Salut internautes,

Sé que algú li pot semblar una obvietat, però crec, que hi ha llibres que formen part de l'imaginari col·lectiu i de la literatura universal, que mereixen ser llegits algun cop a la vida, encara que no formin part de les nostres lectures habituals. Només cal que triem el moment idoni i que ens aboquem a la seva lectura sense reserves ni prejudicis de cap tipus per treure'n el màxim profit. Com algú va dir una vegada, "quan has llegit un bon llibre no desapareix, sinó que s'amaga dins nostre. Les coses que hem après, el món que hem descobert amb la seva lectura, ens acompanyaran i formaran part de la nostra vida per sempre més".

L'alquimista d'en Paulo Coelho, és un d'aquests llibres.
Ens ensenya a connectar amb el nostre cor o el nostre interior i ens indueix a escoltar-lo. Ens porta a parlar amb "aquell" o amb "allò" que és el "tot". El mateix "tot" que ens envolta, que va crear el planeta que coneixem, que ens dóna l'energia i que tot ho pot.

L'alquimista explica que si quan tenim la nostra inspiració... perseguim el nostre somni i, persistim en completar la nostra llegenda personal... aleshores tard o d'hora trobarem el nostre tresor i aconseguirem fer realitat tot allò que semblava impossible.
Escoltant el nostre cor, podrem vèncer malalties, superar dificultats i decidir el moment d'abandonar aquesta vida, sempre i quan el "tot", no ho tingui previst i designat abans que nosaltres. Tot i així, arribada la nostra hora, sempre s'hi pot parlar i mirar de convence'l que ho deixi per un altre moment.

L'alquimista ens insinua que no hi ha alegries o felicitat sense la seva dosi de patiment, sense creuar el nostre propi desert, sense passar per poques o moltes dificultats. Fins i tot en ocasions, caldrà experimentar el dolor o experimentar sacrificis personals. És només a través d'aquest camí que arribarem a conèixer el significat de la felicitat i a tenir la capacitat d'ajudar i empatitzar amb als demés. 

Depèn de nosaltres, de com connectem amb el nostre cor i de les millores que fem en el present, que aconseguirem o no, fer d'aquest món un món millor. Així doncs, per acabar... cliqueu aquí i connecteu!!!

Fins aviat,
Jordi

2 comentaris: