dijous, 29 de novembre del 2012

"L'Hivern del món" de Ken Follett

Salut internautes,

Després del parèntesis electoral i la febrada independentista que vaig viure en primera persona, torno
a centrar-me en els llibres, en el bloc i en el plaer de la lectura, del qual, espero que vagi guanyant terreny en front de l'alta activitat de ressenyes que he anat deixant en diversos facebooks.

Ara però, no pretenc que l'alta temperatura nacionalista assumida s'esdevingui freda i desemboqui en una pulmonia triple sinó que, fins que arribi l'objectiu desitjat, aniré mantenint el seu caliu i les corresponents brases sobiranistes amb un foc ben atemperat per forjar, si cal, el millor tremp dels darrers 300 anys que ens ha de fer lliures quan arribi el moment.

Però tornem als llibres.
Fa temps, vaig llegir la primera part de la trilogia anomenada "La centúria" "La caiguda dels gegants" i em va deixar un agradable record. Ara torno a endinsar-me en el segon volum "L'hivern del món" en el qual tinc dipositades moltes expectatives i curiositats per saber si en Follett serà capaç de captivar la meva atenció tal i com ho fa fer en el primer volum.

He de dir que en les poques més de dues-centes pàgines que porto llegides de "L'hivern del món" pinten molt bé. Sembla que per molt complicada i entramada que sigui la història, el fil de les cinc famílies protagonistes, no es perd mai. Fins i tot és agradable recordar velles històries dels seus personatges que ens remeten amb nostàlgia al primer llibre de la trilogia.

En fi, pel que entreveig, val la pena buscar estones d'intimitat per endinsar-nos en aquesta novel·la envoltada de fets històrics com: la segona guerra mundial, el nazisme, la invasió a la Unió Soviètica, l'atac a Pearl Harbor, la guerra civil espanyola, i el desenvolupament de la guerra freda tot això emmarcat amb una bona dosi d'entranyables heroïcitats.

Una crítica: com a català, vull viure i gaudir de la cultura en català i gairebé totes les entrades que he trobat a internet estan escrites en altres idiomes inclòs el castellà. Per exemple, podem trobar la web oficial www.kenfollett.es i la web www.ken-follett.com, però no la web www.kenfollett.cat.
Ja n'hi ha prou de ser discriminats sistemàticament!


divendres, 16 de novembre del 2012

L'autonomia que ens cal és la de Portugal - Patrícia Gabancho

Salut internautes,

Dijous dia 22 de novembre, se'n va fer una de bona a Palafrugell.
Em refereixo a la visita de la Patrícia Gabancho, que va venir convidada per l'Assamblea Nacional Catalana de Palafrugell i ens va parlar del seu penúltim llibre "La autonomia que ens cal és la de Portugal".

La guanyadora del premi "Prudenci Bertrana 2012" per la seva obra "La neta d'Adam", va venir a Palafrugell tres dies abans de les eleccions al Parlament de de Catalunya per contribuir a aixecar el caliu independentista de la nostra Vila, per desmuntar mites, mentides, confabulacions i despropòsits que s'han dit i es diuen encara avui dia sobre Catalunya, els catalans i de la (més que possible) propera independència de la nostra nació.

Una gran escriptora, una gran obra literària, un gran missatge, i un gran llibre, es van concertar a Palafrugell en aquests temps tan interessants que ens a tocat viure. Jo de vosaltres (si teniu ocasió) no em perdria les seves xerrades - presentacions  i miraria d'assistir-hi puntualment no fos cas que haguéssiu de seguir la seva ponència a peu dret per no quedar cadires lliures (hehehe).

Fins aviat,
Jordi