dissabte, 29 de setembre del 2012

Genialitats de l'humor.

Salut internautes,

De tant en tant em rendeixo a certes genialitats del món actual i també... de l'humor.
Penso que a Catalunya tenim la sort de tenir entre nosaltres magnífics creatius en tots els camps culturals que val la pena potenciar, difondre, recolzar i donar a conèixer a la resta del món. 

Avui us deixo amb el President Mas i l'Oriol Pujol versionant Imagine dels Beatles.
El que us deia. Genial!
Fins aviat,
Jordi

dijous, 20 de setembre del 2012

Tres llibres que m'agradaria llegir.

Salut internautes,

Vet aquí tres llibres que em donen bones vibracions:

Tres novetats, que en pocs dies veurem a gairebé totes les llibreries i biblioteques del nostre país. 
Tres autors, que han aconseguit captar l'atenció de molts lectors influenciats (potser) pels èxits de vendes que els han precedit i també,
Tres escriptors amb tres estils d'escriure molt diferents que arriben a un gran ventall de seguidors de diferents edats. Amb qualsevol cas, tres llibres que prometen molt encara que tractin de temàtiques tan dispars entre si.

Serà interessant veure si en les properes setmanes aquests  "tres magnífics" són capaços de desplaçar de les primeres posicions dels llistats de llibres més venuts, a algunes de les actuals obres literàries de molta qualitat literària com per exemple: la trilogia de les ombres de Grey o la novel·la de l' avi de 100 anys que es va escapar per la finestra. 

En fi, aviat ho comprovarem. Bones lectures !
Fins aviat,
Jordi.

dissabte, 15 de setembre del 2012

Per mantenir la flama i el caliu.

Salut internautes,

Estem fent història. Res ja no serà igual. El camí ha estat definit i entre tots l'hem traçat. 
Navegant per internet he trobat aquest flasmob que em va agradar fa temps i que ara torno a fer-ne incís. Es diu molt en pocs minuts i amb poques paraules. Crec, que pot ser una bona manera per mantenir la flama i el caliu d'un sentiment que es va posar sòlidament de manifest el darrer 11 de setembre a Barcelona. Un caliu que molts de nosaltres volem mantenir fins aconseguir el nostre objectiu, les nostres aspiracions i la nostra llibertat.

Fins aviat,
Jordi

divendres, 7 de setembre del 2012

Poema: Al Fossar de les Moreres no s'hi enterra cap traïdor - Frederic Soler.

Salut internautes,

Navegant per la xarxa he retrobat aquell bell poema al youtube de Frederic Soler (conegut també amb el pseudònim de Serafí Pitarra) que relata de forma romàntica la caiguda de Barcelona en mans de Felip V, el 1714.
Actualment, el Fossar de les Moreres és un lloc on cada 11 de setembre es commemora la Diada Nacional de Catalunya i es ret homenatge als defensors de la ciutat morts i enterrats en aquest lloc. 
M'ha semblat interessant recordar (a través dels links de la pàgina) qui era en Frederic Soler i la història del Fossar que tantes vegades hem sentit anomenat per aquestes dates.
Fins aviat,
Jordi

dimarts, 4 de setembre del 2012

Un llibre interessant. "Lliures o morts" o com l'han anomenat el "Braveheart" català de 1714.

Salut internautes,

Un llibre que arriba en el punt exacte per assolir un bon nivell de vendes. 
Em refereixo al llibre que ha sortit avui a la venda "Lliures o morts" dels periodistes Jaume Clotet i David de Montserrat. 
Tal i com s'esmenta en l'article del diari electrònic: directe.cat en el seu enllaç, aquesta novel·la ens permet conèixer la guerra de succesió a partir del coronel dels miquelets Ermengol Amill (Bonesterre-Pallars Sobirà 1665 - Crotone-Itàlia 1732). Sense haver-ho previst inicialment, la data de llançament de la novel·la coincideix amb la mort del protagonista fa 280 anys.

Crec sincerament que hi havia un deute històric de reconeixement cap a la figura del coronel Amill i que, els seus autors han aconseguit un bon nivell d'intriga sobre uns fets històrics reals que no m'estranyaria gens que d'aquí a poc temps poguéssim veure la versió cinematogràfica d'aquesta novel·la. Tot dependrà de l'èxit assolit entre els lectors, entre els quals jo en seré un.

Fins aviat,
Jordi

dissabte, 1 de setembre del 2012

Perquè ara toca viure un moment històric.

Perquè m'agrada,
Perquè ho volem ser,
Perquè ens ho mereixem,
Perquè fa temps que somiem,
Perquè tenim presa, molta presa,
Perquè no ens entenen ni ens entendran mai,
Perquè ja en tenim prou d'aguantar sempre als mateixos,
Perquè ara és el moment de fer e l nostre camí, sense mirar enrere,
Per tot això i per molt més, cal que el proper 11 de setembre ens fem escoltar.