divendres, 17 d’agost del 2012

Tempesta d'espases + Festí de corbs de George RR Martin

Cliffhanger: terme que representa les escenes finals d'un episodi d'una sèrie de televisió, còmic, pel·lícula, llibre o qualsevol altre tipus d'obra de la qual s'espera una altra entrega, i que es caracteritzen per generar la intriga o shock necessari per tal que l'audiència s'interessi per conèixer-ne el resultat o el desenvolupament a la següent entrega.

Salut internautes,

Això, però elevat a la categoria d'art, és el que fa en George RR Martin capítol rera capítol, volum rera volum, al llarg dels quatre llibres que porto llegits de la saga de "Cançó de gel i foc" coneguda també per la sèrie televisiva de "Juego de tronos".  

A "Tempesta d'Espases" l'autor, ens trenca encara més els esquemes, traspassem el mur, coneixem el món que hi ha més enllà del Nord; en Tyrion, la Catelin Tully i el Robb Stark agafen un protagonisme especial al llarg de tota la novel·la; es lliuren èpiques batalles que com sempre no ens restaran indiferents i s'estableixen nous equilibris de poder (entre els set regnes del país de Westeros) que ens deixaran descol·locats i amb moltes ganes de veure com continua la trama.

A "Festí de corbs", l'autor ens enfoca altres territoris que fins ara (en els tres volums precedents) ens havien passat una mica per alt, però que seran l'embrió (segur) d'una gestació memorable que donarà a llum al que serà el cinquè volum d'aquesta saga.
L'autor ens amaga intencionadament personatges que fins ara estàvem acostumats a sentir-ne a parlar i en descobreix d'altres, que canvien de fisonomia, de caràcter i fins i tot de personalitat. 

Podríem dir que els que eren, ja no hi són i els que hi són, hi són d'una manera nova o diferent a com els havíem conegut. Amb tot, i malgrat la inexistència de grans batalles en aquest quart volum, els moviments tàctics i estratègics que se'ns narren, configuren el preàmbul per a una "dansa mitològica" al més pur estil del senyor dels anells que si la intuïció no ens falla, serà digne de recordar.

En fi internautes,
us deixo amb un tall del programa de ràdio corresponent a l'entrevista que li van fer a George RR Martin al "Món a RAC1" del 30 de juliol d'aquest any.
Fins aviat,
Jordi