dimecres, 3 d’octubre del 2012

Erotisme per dones i per a dones.

Salut internautes,

Les darreres setmanes només tres llibres han estat capaços de desbancar de la primera plaça dels llistats dels llibres més venuts, al fenomen literari de les "Les ombres d'en Grey":
- "L'hivern del món" de Ken Follett
- "El confident dels reis" d'Assumpció Cantalosella

La trilogia eròtica de "Les cinquanta ombres d'en Grey" ha estat i continua sent avui dia, tot un gran fenomen de supervendes. Per primera vegada, l'erotisme encarat més a un públic femení que al públic masculí, es ven arreu del món de forma desinhibida i natural com si es tractés d'un supervendes d'intriga o de novel·la negra (per exemple). 
El boca - orella entre lectores ha funcionat també que el seu èxit es pot equiparar a l'èxit aconseguit en altres temàtiques com: la trilogia fantàstica d'"Els jocs de la fam" de Suzanne Collins o al de la saga de George RR Martin "Cançò de gel i foc" en què s'ha basat la popular sèrie televisiva de "Joc de trons".

Feu una petita prova. Pregunteu entre les vostres amistats femenines (al treball, a l'oficina o als lloc d'oci) si els hi sona aquesta novel·la o si l'estan llegint en aquests moments. Segurament descobrireu que un gran percentatge de lectores ja han llegit el primer llibre que estan absolutament enganxades a la trilogia.

Fins aviat,
Jordi

1 comentari:

  1. En el meu cas, hi ha una lleugera diferència entre trilogies com Els jocs de la fam o Cançó de gel i foc, i aquesta porqueria eròtica que ens volen vendre com l'última bomba editorial. Bé, en el meu cas en realitat vol dir que ni m'hi acostaré, però el que volia dir és que les primeres les he sentit lloar a tothom que les ha llegit, tant homes com dones (en el meu cas, segon llibre de CdGiF i amb ganes de EJdlF). En canvi, totes les dones mínimament intel·ligents i lectores habituals m'han dit que les ombres aquestes no s'aguanten per enlloc, que no hi ha per on agafar-les. Per mestresses de casa americanes suposo que deu ser genial. Però posaria la mà al foc que no és un llibre bo.

    ResponElimina