dissabte, 28 de gener del 2012

"Joc de Trons" de George RR Martin.

Salut internautes,

Era pels vols de Nadal quan vaig anar a la llibreria Geli de Girona. Volia comprar un dels llibres d'èxit del moment i perquè no, fer una mica el badoc amb les novetats literàries. S'hi respirava un ambient agradable i la llibreria estava força plena. 
Hom té la sensació quan hi entres per primera vegada, que hi ha un cert caos "organitzat" entre les piles i piles de llibres mig escampats per tot arreu. Sort que els venedors el deuen tenir tan interioritzat que els demanis el que els demanis saben, sempre, on localitzar el que busques. 
Imagino que una cosa és que l'ordinador et digui que tal llibre o tal altre el tens encara en stock i una altra cosa ben diferent deu ser, per una persona inexperta, trobar-lo allà on se suposa que ha de ser. De totes maneres aquesta mena de desordre, tan peculiar, forma part de la màgia i de la personalitat d'aquesta famosa llibreria de Girona.

Però no ens desviem del tema, al començament, us he parlat d'un llibre d'èxit que em volia comprar. Era i és "Joc de trons" de George RR Martin. 
Em va fer gràcia el comentari de la llibretera quan m'estava embolicant el llibre:
- No saps el que estàs fent - em va dir
- I doncs...- vaig replicar mentre pensava en quina malifeta podia haver fet jo sense adonar-me'n.
- El llibre. Jo me'l vaig comprar fa uns quants dies i ja em té enganxada.
- Uff! - vaig respirar alleugerit.
A partir d'aquí la conversa va transcórrer sobre si la novel·la es venia com a xurros en aquelles dates nadalenques.., si l'edició en català havia entrat al mercat força bé.., i sobre si ja estaven previstes les edicions dels quatre següents volums d'aquesta pentalogia.
- Saps què? - em va dir.
- Què? - vaig respondre, esperant-me alguna altra sorpresa.
- Que et veig venint a buscar el segon volum de la saga "Xoc de Reis" tan bon punt acabis aquest primer.
- Ha! Ja ho veurem això -vaig pensar mentre m'acomiadava, tot agraint l'estona simpàtica que vaig passar a la llibreria.

Ara (després d'unes quantes setmanes) estic acabant de llegir "Joc de trons" i ja estic pensant en fer una nova visita a Can Geli.
Per cert, la llibretera i jo, era la primera vegada que ens parlàvem i que ens havíem vist.

Fins aviat,
Jordi

1 comentari:

  1. Si et passa com a mi...després del segon aniràs a buscar el tercer i el quart i el cinquè...

    ResponElimina