dimecres, 20 d’abril del 2011

Sant Jordi 2011. Sant tornem-hi, que ens agrada i es fa curt.

Salut Internautes,
Aquest any no hi ha un llibre que destaqui molt en quant a vendes per sobre dels altres sinó que més aviat hi ha tot un ventall de molt bones novel·les que engloben els diferents registres de la literatura catalana com: l'humor, la novel·la negra, la narrativa històrica, etc, que assoliran un gran volum de vendes aquest Sant Jordi 2011.
Com sempre es fa difícil decidir quin llibre és millor que un altre. Sempre he cregut que, en realitat, és el propi llibre que ens atrapa, que ens sedueix, que ens escull i que per alguna o altra raó cau, a les nostres mans. Tan se val si era o no el llibre que volíem trobar, si el teníem pensat comprar, si ens l'han regalat o si ens hem decidit per ell a última hora en una parada de Sant Jordi. Si hi pareu atenció... sempre hi ha un moment, una espurna de temps que aquell llibre connecta amb nosaltres, que ens atrau i ens predisposa a la seva lectura.

Aquest és el cas d' "El llegat de la Vall", de "Promet-me que seràs lliure" i també el d' "Escollida pels Déus" per esmentar tres dels llibres més recents que he adquirit. El primer ha estat el meu regal avançat d'aquest Sant Jordi i els dos darrers, han resultat un veritable plaer de lectura i els he "devorat" literàriament parlant.
Així doncs, per aquest Sant Jordi 2011, no hem conformaré en donar-vos una llista dels 10 més venuts o dels 23 més llegits. Sinó que us en deixaré un extens recull de portades de llibres perquè sigui el propi llibre que us atrapi o us enamori. (Per cert en són 40, hehehe.)
Fins aviat,
Jordi.

diumenge, 10 d’abril del 2011

Promet-me que seràs lliure. El llibre que recull algunes de les meves passions.

Salut internautes,

Estic atrapat, enganxat al llibre de Jordi Molist. Car que en el meu cas concret, l'autor ho tenia molt fàcil. L'acció comença a la localitat de: Palafrugell (concretament a Llafranc i a Sant Sebastià de la Guarda) i continua a la ciutat de Barcelona cap el final del segle XV. Dos ciutats que m'apassionen. La primera perquè és el lloc on visc actualment i la segona perquè va ser la ciutat que em va veure néixer.
A més a més el protagonista principal del llibre, té el seu cor posat en els llibres i passa una bona època de la seva vida treballant al barri vell de Barcelona, o sigui com jo.
Fins i tot s'esmenten el carrer Petrixol, l'església del Pi, el monestir de Santa Anna, el carrer Argenteria, la Plaça del Rei  i  la resta dels carrers de la Barcelona antiga, els quals, també jo, els recorria (cinc segles més tard) més o menys quan jo tenia entre 16 i 19 anys. En aquell temps qui us parla treballava en una famosa botiga de la Plaça del Pi que encara existeix actualment.
Situació del monestir a la Barcelona de començament del segle XVIII
Però és que encara hi ha més casualitats: En Joan Serra, s'enamora de la filla les joiers i es deleix per tornar-la a veure, també a mi en va encisar una noia que treballava en una altra botiga, molt a prop d'on jo treballava i cada cop que em creuava amb ella, m'agafava aquella sensació a l'estomac que per aquell temps era per mi, tota una novetat. I si encara fossin poques coincidències el meu cunyat es diu Joan Serra i la seva família porten un negoci relacionat amb les barques.
En quant el llibre, si deixo de banda totes aquestes coincidències, crec que també m'hauria enganxat. És d'aquells llibres que quan més el llegeixes, més t'enganxa. I quan no el tens entre les mans de seguida t'entra el "mono" i l'enyorança de tornar-lo agafar i continuar llegint.

En resum: una obra mestra que us farà perdre hores de son.
Per cert, a la dreta del blog podreu veure unes diapositives de Llafranc i la torre de Sant Sebastià i també us deixo amb un vídeo de la panoràmica que es veu des d'aquesta torre a data  9 d'abril del 2011.
Fins aviat,
Jordi.

divendres, 8 d’abril del 2011