dimarts, 15 de març del 2011

Bona collita de llibres. De Maria Carme Roca a Salvador Macip

Salut internautes,
Poques vegades em passa que les novetats de la setmana m'inciten a comprar-me uns quants llibres de cop, compulsivament, frenèticament. 
És aquella mena de rampell que t'agafa quan determinats llibres t'entren pels ulls i no només per l'aspecte extern, més o menys atractiu del llibre, sinó per l'autor/ra que els escriu i sobretot per l'argument que s'entreveu interessant quan llegeixes la contra portada o te n'assabentes dels bons comentaris que ha fet la crítica.


Aquest va ser el cas d'Escollida pels Déus (de Maria Carme Roca), i també és el cas de: Promet-me que seràs lliure (de Jordi Molist), Conclusions Preliminars (de Donna Leon), Mar de foc (de Chufo Lloréns), El llegat de la Vall (de Jordi Badia i Lluisjo Gómez) o Ullals (de Salvador Macip i Sebastià Roig).

En resum podríem dir que aquesta setmana és especialment bona en la "collita" de llibres. De ben segur que en sentirem a parlar llargament i veurem moltes reedicions, símptoma de l'èxit i la gran volada que agafaran la seves vendes.
Fins aviat,
Jordi

dissabte, 12 de març del 2011

El mon editorial es belluga. Jordi Ferré i Jordi Porta, dos presidents del mon cultural.

Salut Internautes,
Com veieu els Jordis estem de moda:
El passat dia 10 de març en Jordi Ferré va estar nomenat nou president dels editors en Català. Tal i com esmentava el comunicat d'Europa Press, de les 18:16, Jordi Ferré va ser nomenat president de l'Associació  d'Editors en Llengua Catalana (AELLC) després que Ernest Folch hagi presentat la seva dimissió per incorporar-se com a director d'Ediciones B.
Però això no es tot:
Un altre Jordi de cognom Porta va ser nomenat no fa gaire, el 19 de gener (tal i com es publicava en el diari Regió-set del mateix dia), nou president de la Fundació Enciclopèdia Catalana. Porta va ser escollit president en substitució d'Agustí Montal, que n'ha estat president des del 2006, i que ha impulsat la modernització del grup i també la seva expansió. Montal però, seguirà presidint els consells d'administració de les empreses propietat del grup, com ho són Enciclopèdia Catalana, Digec i La Galera.
Així doncs, des d'aquí els hi desitgem "llarga vida" als nous presidents  i molts èxits editorials en la seva nova etapa.
Ara, em vénen al cap altres personatges il·lustres del paisatge cultural català com: Jordi Pujol, Jordi Coca, Jordi Molist, Jordi Llovet, Jordi Puntí, Jordi Bonells i perquè no qui subscriu aquest blog, hehehe.

Fins aviat,

Jordi