dimarts, 26 de juliol del 2011

Lectura acabada: Habitacions tancades de la Care Santos.

Salut internautes,

Cinc-centes vint-i-una pàgines. 521 pàgines d'alts i baixos. "DXXI" pàgines de salts en el temps. Del present al passat. Del passat al més passat encara. Del més passat encara al present. Tot ambientat en la Barcelona del modernisme i al voltant d'una família benestant que guarda secrets inconfessables per la societat classista d'aquella època. Secrets amagats també entre quatre parets o en diferents habitacions. Tan aviat plenes de vida com tancades en pany i forrellat guardant gelosament les històries viscudes per diferents generacions dels protagonistes en l'anar i venir de la història.

El ritme del llibre (pel meu gust) és una mica lent, fet que no treu que sigui una gran història a la manera dels grans serials de TV3 com per exemple "Temps de silenci", ara que tornen a fer la reposició. 

De fet, per ser-vos sincer, me n'analegro de no haver deixat arraconat el llibre. Un cop t'acostumes als salts i a les intercalacions de les obres d'art que s'entrellacen a la novel·la, li acabes agafant el "truquillo" i et va calant com si fos la pluja fina del capvespre d'un dia d'estiu.

En resum: un llibre recomanable amb una agradable trama, pels qui no busquin una acció trepidant, ni una intriga anhelant.

2 comentaris:

  1. Des que vaig llegir entrevistes a l'autora als diaris que aquest llibre m'ha cridat poderosament l'atenció. Parlava dels magatzems El Siglo i d'El Santet. És una dona a qui li agrada regirar hemeroteques i documentar-se bé.
    Hi ha tants llibres pendents, però, que me n'havia mig oblidat. Ara torna a la llista de preferents.

    http://llibresdeporcellana.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Magnífica novel·la! Aquesta, sens dubte, es mereixeria el Premi Planeta d'enguany i no la del Mendoza. T'enganxa des de la primera línia i ja no ets capaç de deixar-la. Tot i la gran quantitat de personatges que apareixen i els salts continuats en el temps, no et perds en cap moment.

    Tota una descoberta, de veritat! Si us agraden les novel·les sobre sagues, secrets familiars inconfessables i que passin a la ciutat de Barcelona ... aquesta és la vostra novel·la!

    Totalment recomanable! No us la perdeu.

    A reveure!

    ResponElimina