divendres, 29 d’octubre del 2010

Cor de tinta de Cornelia Funke

Salut internautes,
Ara fa un parell de dies (o tres, o quatre, o cinc, o sis dies, hehehe) que la Gemma P. em va parlar de la Cornelia Funke. Una de les escriptores de més èxit nascuda a Dorsten (Westfalia - Alemanya) i que ha triomfat amb les seves obres de literatura fantàstica adreçades inicialment a un public infantil i juvenil.

Un dels llibres que la van catapultar a la fama va ser Cor de tinta publicat en català per l'editorial "La Magrana" l'any 2008. El primer de la trilogia del món de tinta, la qual, consta de: Cor de tinta, Sang de tinta i Mort de tinta.
Pel que he pogut veure, aquesta trilogia d'aventures fantàstiques, no té res a envejar a les pel·lícules d'en Harri Potter, per posar un exemple de renom mundial.
Cor de tinta, forma part dels grans èxits internacionals. S'ha traduït a més de 30 llengües arreu de tot el mon i les seves vendes es conten per milions del llibres venuts. L'any 2009, la novel·la va saltar a la gran pantalla amb uns repartiment d'actors de primer nivell entre els quals hi ha: Brendan Fraser, Andy Serkis, Paul Bettany, Helen Mirren, Jim Broadbent, entre altres.

Així doncs, Gracies Gemma. 
Quedar clar que hi ha més vida ( i quina gran vida!) al darrera de Harry Potter.
Fins aviat,
JORDI

dissabte, 23 d’octubre del 2010

No era lluny ni difícil - Joan Margarit

Ha arribat aquest temps
que la vida perduda no fa mal,
que la luxúria és un llum inútil
i l’enveja s’oblida. És un temps
de pèrdues prudents i necessàries,
no és un temps d’arribar, sinó d’anar-se’n.
És ara quan l’amor
coincideix a la fi amb la intel·ligència.
No era lluny ni difícil.
És un temps que només em deixa l’horitzó
com a mesura de la soledat.
El temps de la tristesa protectora.


Salut internautes,
No he estat mai un lector de poesia, si més no fins ara. Potser ha arribat aquest temps o aquest moment en el que em toca descobrir una part d'aquest món, a data d'avui, desconegut per mi. 
La culpa d'aquest canvi la té en Joan Margarit i el poema que us acabo de transcriure, inclòs en el seu últim poemari: No era lluny ni difícil.  
No sé vosaltres però pel que fa a mi, a partir d'ara, deixaré una porta oberta a aquesta categoria literària.
Fins aviat,
Jordi


dissabte, 2 d’octubre del 2010

Els Exèrcits de Catalunya (1713-1714)

Salut internautes,

Aquestes darreres setmanes un dels llibres més venuts de "no ficció" en català ha estat "Els exèrcits de Catalunya (1713-1714)" de F. Xavier Hernàndez i Francesc Riart.
Habitualment per la diada de l'Onze de Setembre, és normal que a casa nostra  es venguin més llibres de caire nacionalista i patriòtic. Però aquest any, sembla que la tendència s'està allargant més del compte. Cosa que ho considero una molt bona notícia.
El llibre que us presento avui val la pena recomanar-lo i fer-ne difusió per la seva qualitat tècnica, literària i històrica, contribuint d'aquesta manera, a la memòria històrica del nostre país.
Parlant de memòria històrica, us poso un vídeo que m'ha agradat i que contribueix a tenir-la present.

Fins aviat,
Jordi