dilluns, 30 d’agost del 2010

Llibreria Drac a Olot (Garrotxa), Catalunya

Divendres, 27 d'agost de 2010.

Recordo que eren les cinc de la tarda d'un del dies més calorosos d'aquest estiu 2010.
La meva família i jo, caminaven encantats pel centre comercial d'Olot. Feia dies que volíem fer una petita excursió a aquesta vila de la Garrotxa i vàrem escollir aquest dia pensant que trobaríem poca gent. Teníem temps i cap pressa per anar enlloc, quan de sobte, ens vàrem trobar davant de la Casa Gaietà Vila d'Olot. Aquesta casa actualment compta amb una de les llibreries més belles, autèntiques i complertes que hi ha a Catalunya i part de l'estranger. Estic parlant de la Llibreria el Drac, petit refugi pels bibliòfils de totes les edats i de totes les tendències literàries. Entrar-hi, conversar una estona o demanar consell als seus regents sobre llibres, novetats o tendències literàries constitueix un agradable plaer tant, pel tracte que rebem com per l'entorn que ens envolta.

L'edifici conegut també com la casa dels colors (construït a l'inici del segle XX) és un clar exemple del modernisme a Olot, a la façana, podem veure una influència medieval a jutjar pels merlets que coronen l'edifici.

Resumint, un bon indret per perdre's i deixar-s'hi caure de tant en tant.

JORDI


diumenge, 15 d’agost del 2010

La meva lectura de l'estiu: ANGELOLOGY

Dissabte a la tarda vaig anar a la llibreria GAVINA de Palamós sota un cel amenaçador de pluja i amb l'esperança que la tempesta aguantés una parell d'hores. Volia poder fer la meva excursió (compulsiva) sense mullar-me i comprar el llibre de la Danielle Trussoni. Només aparcar el cotxe van començar a caure les primeres gotes. No vaig canviat d'opinió i vaig continuar impertorbable, amb el meu ferm objectiu. A l' arribar al carrer Major, atapeït de gent aquella hora de la tarda, de cop i volta va parar de ploure com si l'escalfor corporal de la multitud provoqués l'evaporació immediata de la pluja.
La llibreria oferia un aspecte immillorable, plena de gent que buscava les darreres novetats en novel·les, mapes d'excursions de la zona, etc.
Quan em van atendre, malgrat la gent que hi havia i després de pagar el llibre, em vaig atrevir a preguntar a la llibretera què tal es venia el llibre. La llibretera em va respondre: "està sortint molt bé, tant en català com en castellà, tot i que al principi li va costar d'arrencar. Es nota el boca-orella que comença a funcionar i han crescut les seves ventes".
Em van agradar molt aquestes paraules perquè confesso que jo també estava una mica reticent per comprar el llibre. Els comentaris que he anat seguint i el fet que a aquest llibre el situïn a mig camí del "Codi Davinci" i "El nom de la rosa", em va acabar de convèncer per comprar-lo.
Ara porto 60 pàgines llegides i no em decep. Promet molt i crec que serà un dels best sellers d'aquest 2010.

Fins aviat,

JORDI

dilluns, 2 d’agost del 2010

Maletes perdudes. Lectura acabada

Salut internautes,

Ho confesso, he estat una mica mandrós. Ara fa un parell de setmanes que vaig acabar de llegir el llibre de Jordi Puntí, "Maletes Perdudes", però a descàrrec meu he de dir que ha estat un final de juliol una mica estressant. El llibre comença amb molt bon ritme, decau una mica i torna a agafar volada cap a l'últim terç del llibre. De totes maneres, és un molt bon llibre. Això sí, recomano no defallir en la seva lectura, tenir una mica de paciència cap a la seva meitat i continuar heroicament avançant fins al final. No us n'empanadireu.
Una altra cosa bona que té és l'originalitat del seu argument amb els quatre Cristòfols com a protagonistes. Estic convençut que si això passés a la vida real, de segur que ocuparia vàries planes a la secció de successos de la premsa escrita.
En resum: és una bona alternativa per l'estiu. Defuig de la "sang i fetge" de les novel·les amb rere fons detectivesques.