dissabte, 30 de gener del 2010

CHARLES DICKENS. EL CASALOT. RETORN ALS CLÀSSICS

EL CASALOT o el que és el mateix BLEAK HOUSE , va ser publicada en vint entregues entre els anys 1852 i 1853. És considerada com una de les millors i més complertes obres que va escriure Charles DICKENS.
En aquesta novel·la, Dickens, mostra la seva mordaç ironia contra el sistema judicial utilitzat pel Tribunal de la Cancelleria en el procés, estrafolari, anomenat "Jarndyce i Jarndice". En les seves pàgines hi trobarem, com a obra mestra que és, una barreja de sàtira, tragèdia i intriga que van fer de Dickens un dels més grans escriptors del segle XIX.
El llibre, definit com un clàssic imprescindible de la literatura universal, va ser publicat en català, ara si fa o no fa un parell d'anys, traduit excel·lentment per Xavier Pàmies.

Aquests són els motius que m'han impulsat, en aquesta època que vivim de sequera pel que fa a grans èxits editorials, a recuperar grans obres mestres de dos segles enrere en aquesta providencial oportunitat que ens brinda l'editorial "Destino" dins de la col·leció "ÀNCORA".