dijous, 23 de desembre del 2010

Un bon propòsit pel 2011.

El Centre d'estudis Jordi Pujol ha publicat aquest més de Desembre un Monogràfic sobre literatura catalana amb  comentaris "online" del propi President sobre "El Prestigi de la literatura catalana" (6 minuts de durada) que m'ha semblat molt interessant i molt clarificador sobre la situació actual en que es troba la literatura del nostre país.

A més, inclou un "infogràfic" amb dades del Sector Editorial i del Gremi de llibreters de Catalunya del 2009 que reflexen la situació del català, en aquest sector, l'any passat. Entre altres dades rellevants s'esmenta que "mentre que el 58% dels catalans (3.697.000 persones) van llegir algun llibre durant el 2009, només el 24% ho van fer en català". Fent una simple regla de tres això són (1.530.000 persones). Xifra que m'agradaria que es dupliqúés d'aquí a pocs anys.

Per cert, ara que ve el temps on tots ens proposem grans fites durant el començament de l'any nou, ens podríem marcar un gran repte de cara l'any 2011, que us assembla: Fer crèixer aquest 24% uns quants percentatges més a veure si a finals de l'any que ve superem el 40 %. Per fer-ho, està clar,  ens caldrà la complicitat de tots. En fi, ja veurem què passa. 
BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!!!!

3 comentaris:

  1. Bones festes!
    nosaltres ja estem dintre de la minoria...ara haurem de fer campanya amb els amics

    ResponElimina
  2. La qualitat literària, l'afició a la lectura, la normalització lingüística i el negoci editorial: quatre elements difícils de combinar!

    ResponElimina