dimecres, 28 d’octubre del 2009

Estic llegint - El símbol perdut - Dan Brown

Aquesta vegada per deferència de la meva llibreria de referència, he pogut donar una ullada a les primeres pàgines del llibre (en català) més esperat de Dan Brown, EL SÍMBOL PERDUT.

Diuen que "El secret és com morir" o si més no, sembla una teoria interessant (hehehe). De qualsevol manera, les primeres impressions que m'ha transmès el llibre han estat del tot captivadores. Com si es tractés d'un imant que t'arrosega cap a dins de les seves pàgines i no et vol deixar fugir ni per un instant temeròs, que et puguis distreure amb qualsevol altre cosa que no sigui la seva lectura.

En fi!. De moment no us puc avançar res més, però estic segur que més d'un de vosaltres, ja deu està esperant en "candeletes" que s'obrin les llibreries, demà al matí, per fer-se amb aquesta novel·la tan bon punt aixequin persianes i es doni llum verda a la seva venta.

Salut, i misteris a dojo.

Jordi.

diumenge, 25 d’octubre del 2009

"Olor de colònia" de la Sílvia Alcàntara

(...) Quan aquell homenot la va atrapar, per poder-li prendre el nen, l'hi va haver d'arrencar amb una tibada, amb tant mala sort, que ella va caure i va picar de cara amb una pedra cantelluda mentre quedava inconscient. Quan va tornar en si, la tia li va explicar que la boca la hi havien cosit amb tots els treballs, però que l'ull no l'havien pogut salvar. I es posà l'índex als llavis: sst, calla; no ho espatllis tot, ara; pots estar contenta; encara hem salvat l'honra. I amb la boca mal cosida, sense ull, sense fill i amb tota l'honra, se'n tornaren cap a casa.(...)

Salut, internautes:

Aquesta vegada us he volgut transquiure un fragment, triat una mica a la babalà del llibre de la Sílvia Alcàntara. Aquest llibre, sense tenir una màrqueting espectacular, ha aconseguit a través del boca - orella un creixent èxit de vendes que molts pocs llibres han aconseguit a casa nostra.

"Olor de colònia" aconsegueix transportar-te a un món i a una forma de vida que es situa al bell mig d'una colònia tèxtil cap als anys 50. La història t'atrapa, t'involucra i et torna a atrapar fins al final del llibre, amb un estil narratiu que transforma cada pàgina de la novel·la en una petita obra d'art farcida de belles figures literàries.

En el "post" anterior us vaig deixar amb l'escriptora i el seu llibre. En aquesta ocasió, us deixo amb un seguit de diapositives de la "colònia tèxtil de Can Vidal" de Puig-Reig al Berguedà; que és a on m'imagino que podria transcórrer aquesta novel·la i les vivències de joveneta, de la mateixa escriptora.

Fins aviat,

Jordi.



divendres, 2 d’octubre del 2009

Estic llegint: Olor de Colònia de la Sílvia Alcàntara

Salut! internautes,

Quan queden poc més de 25 dies perquè surti l'ultima novela de Dan Brown, he triat un dels llibres que està assolint un del majors èxits a casa nostra.
El llibre que tinc a les mans, ja és la cinquena edició amb més de quinze mil exemplar venuts. De moment, i com que encara no l'he acabat, us deixo amb la pròpia escriptora que ens llegeix un fragment del llibre que es troba cap a les planes 103 i 104.

Fins aviat,

JORDI