dissabte, 26 de setembre del 2009

3 llibres en 4 línies.

Salut internautes,

Ara feia dies que no actualitzava el blog, però tot arriba i aquesta vegada us vull resumir en poques paraules tres llibres que he llegit després de devorar l'última part de la trilogia "millenium".

1r llibre: Una llaminadura, de Muriel Barbery

Un llibre que em van regalar i que malauradament no ha aconseguit captivar-me ni entusiasmar-me. Potser "L'elegància de l'eriçó" va assolir un major èxit, però pel que fa a mi, "La llaminadura", no la vaig poder acabar de tan empalagosa que se'm va fer.

2n llibre: Com el riu que flueix, de Paulo Coelho

Dues-centes vint-i-quatre pàgines, cent relats aproximadament. La majoria, carregats d'ideologia catòlica del tot innecessària. Altres, que no ens aporten res d'especial i uns pocs, que realment et fan pensar o reflexionar. Però com a mínim és un llibre que et passa ràpid per la seva brevetat.

3r llibre: El vencedor està sol, de Paulo Coelho.

Un llibre molt ben documentat. Ens ensenya les corruptel·les que es viuen en el món del glamour i dels festivals de cinema. Ambientat en el Festival de Cinema de Cannes, però que ben bé es podria ubicar en el de Donostia. Descriu una història d'assassinats força engrescadora.


diumenge, 6 de setembre del 2009

I perquè no?

Després de tanta intriga, morts, tensions, assassinats, corrupcions, detectius fora de sèrie i periodistes il·luminats, entre altres personatges, que ens fan passar bones estones... per què no fer una escapada a la filosofia, al món interior, i dedicar un cert temps a qüestions d'un altre nivell?

Us en deixo uns quants de mostra que han assolit força èxit per si us entra la curiositat.

Fins aviat,
JORDI

divendres, 4 de setembre del 2009

PREMI NOVEL·LA NEGRA

Philip Kerr guanya el RBA amb la seva sisena novel·la sobre els nazis.

L'escriptor escocès Philip Kerr (Edimburg, 1956) va guanyar ahir el III Premi Internacional de Novel·la Negra RBA, dotat amb 125.000 euros, amb "Si els morts no ressusciten", la seva sisena novel·la protagonitzada pel detectiu Bernie Gunther. L'autor va explicar que com en les anteriors, el rerefons és l'Alemanya nazi "i un dels majors crims comesos contra la humanitat en el segle XX".

Gunther és fascinant. "És un ciutadà alemany i patriòtic, que es veu immers en l'horror dels nazis. Viu en el fil de la navalla per a conservar les seves idees. Lluita per sobreviure". I ho fa a força d'ironia i sarcasme, de l'humor negre més negre.

"Cada país té el seu holocaust a l'armari", va afirmar Kerr. "No crec que sigui just dir que els alemanys són els pitjors, sí van anar a la II Guerra Mundial, però cada país té els seus propis crims: Espanya a Amèrica; Estats Units amb els seus indígenes; Regne Unit a l'Índia...". "Si els morts no ressusciten" apareixerà en castellà i català a finals d'octubre (RBA i La Magrana).

Font d'informació Europa Press, 04/09/09.

dimarts, 1 de setembre del 2009

Bones vibracions

Hola internautes,

Després de la trilogia de Millenium, m'està costant triar el proper llibre. Ja ho sabeu. Em refereixo en aquell llibre que ens captiva els cinc sentits i que ens fa perdre, sovint, les hores de són.
De moment, hi ha uns quants llibres que em desperten bones vibracions tot i que, encara, no estic del tot decidit.

Són aquests: