dissabte, 3 de gener del 2009

La segona mort de Jesucrist - Francesc Puigpelat

Salut internautes,

Tenia curiositat per veure com s'ho manegava l'escriptor per resoldre el vell problema de que va ser primer: l'ou o la gallina, o dit d'una altra manera, qui va crear primer a Déu si un altre Déu o una mare que va crear al primer Déu; i si fos així qui va crear a aquesta "mare"? Reflexionem-hi, si us plau! Reflexionem-hi!

El llibre postula una altre teoria que sorprèn una mica però que ben bé podria haver estat veritat. Aquesta teoria en sí, resulta una mica rebuscada però finalment plausible, sobretot si tenim en compte tradicions molt antigues, de molts anys abans de néixer el nen Jesús.

En resum, un llibre interessant, original amb un final molt encertat encara que entre mig hi ha algunes pàgines que costen una mica de llegir. Pel meu gust es podia haver vestit igualment aquesta teoria amb menys complicacions de tal manera que la lectura, en el seu conjunt tingués un ritme més àgil.
Fins aviat,
JORDI

2 comentaris:

  1. D'en Puigpelat encara no he llegit res, em vaig comprar LLOPS, però encara el tinc al prestatge!

    ResponElimina
  2. Eii Meritxell,

    Aquestes coses ja passen. jejeje.

    Segur, que algun dia et vindrà bé o trobaràs el temps que et falta fer-li una ullada en aquesta novel·la que dius i que va ser Premi Carlemany de l'any 2005.

    Fins aviat.

    ResponElimina