dilluns, 20 d’octubre del 2008

Un motí al Bounty - John Boyne

20/10/2008,
Benvolguts navegants,

Ja està! finalment m'he decidit per aquest llibre de John Boyne. La història, basada en un fet real, promet tenir un bon ritme de lectura en una trama que s'entreveu carregada d'emocions, aventures i acció.
Estic convençut que serà un d'aquells llibres que t'atrapen des d'un bon començament. Què us sembla? Fem una petita prova?
A continuació us transcriuré, en format de comentari, un petit fragment del primer capítol del llibre, i ja em direu que us ha semblat.
Fins aviat,
JORDI
06/12/2008
Quaranta-vuit dies més tard he acabat el llibre.
No perquè m'hagi estat ferragós, sinó més aviat per altres afers personals que m'han deixat poc temps per dedicar-me a l'oci i a la lectura. El llibre per mi és, ha estat i serà un "bestseller". L'escriptor i la traducció al català, aconsegueixen allò que poques vegades passa; és a dir, et submergeixes de tal manera en les seves pàgines que, a la poca estona de començar a llegir-lo, et veus a tu mateix entremig dels personatges de l'època, envoltat de mariners, capitans, trapelles i personatges de tot tipus que ara no desvetllaré per no carregar-me l'argument (jejeje).
En resum: he disfrutat amb la seva lectura i ha aconseguit que em desconnectés del món mentre llegia les seves pàgines, que això per si sol, ja és molt, no creieu?

dimecres, 15 d’octubre del 2008

Va de llibres

Benvolguts internautes,

No puc deixar de recomanar-vos el programa "L'hora del Lector" del Canal 33 que es fa cada dijous cap a tres quarts d'onze de la nit.

Cada setmana Emili Manzano conduirà aquest temps de televisió, en que la gran protagonista és la literatura, a través d'entrevistes amb escriptors o editors, reportatges sobre hàbits de consum literari, consells i informacions sobre novetats, lectures de textos escollits, etc.

Als últims dos minuts de cada programa hi podreu trobar l'espectacle de mim de Tornasol.

Que què és el que fa en Tornasol?... art?, al·legoria?, crítica? o totes les coses alhora. De qualsevol manera el trobo genial. Opineu vosaltres mateixos en aquest vídeo que ens parla sense paraules de "La vida i els llibres".

Fins aviat,

JORDI

dimarts, 7 d’octubre del 2008

dissabte, 4 d’octubre del 2008

Més avançaments o un cafè guanyat.

Aquells que vareu acceptar jugar-vos un cafè amb mi en l'anterior escrit d'aquest blog, sapigueu que l'heu perdut (jejeje).

És que es veia a venir...
Un cop s'avancen algunes editorials (per motius que no hi vull entrar) a treure els llibres al carrer, previstos pels propers mesos, s'avancen totes.

Així tenim la novel·la "Plagis" d'Urbà Lozano, un llibre que francament promet ser entretingut. El llibre "La història que m'escriu" d'en Fernando Trías de Bes, que tal i com diu la crítica, ens pot semblar un llibre amb un esplèndid engranatge narratiu que juga constantment amb el lector. Interessant no?

Finalment en Xulio Ricardo Trigo també ha tret abans d'hora la seva novel·la "El secret de la reina" ambientada al bell mig d'una Catalunya assolada per l'epidèmia de pesta negra més devastadora de la història, la Reina Elionor de Portugal i el monestir de Poblet. Molt recomanable per aquells a qui ens agraden les novel·les històriques a l'estil d' "El monestir de les ombres", "El monestir de l'amor secret" o fins i tot "L'Esglèsia del mar".

Fins aviat,
JORDI

Sorpreses d'última hora.

Hi ha llibres que no es volen esperar i treuen "el cap per veure la llum" abans d'hora com si fossin infants dins del ventre matern amb pressa per néixer, si més no, a la vida literària. De qualsevol manera els hi podem de dir: Benvinguts al nostre món.!!! i ...llarga vida. No ho creieu?.

Aquest és el cas del llibre de Francesc Puigpelat amb el títol “La segona mort de Jesús de Natzaret”, que tal i com us deia en un comentari, és una novel·la històrica detectivesca sobre la figura de Jesús, i que apareix després d'un altre llibre seu “Llops”, novel·la que sense fer gaire soroll ja ha venut uns 7.000 exemplars.

També podem trobar a les llibreries "Dies de França" de Narcís Comadira, un recull deliciós de petits i grans plaers amb accent francès que va viure en Narcís durant la seva estada a París, i el premi Marià Vayreda d'aquest any "Tractat de geografia" d'Isidor Cònsul.

Una altra novel·la que tenia pressa per veure la llum, ha estat "Serrallonga" de Rafael Vallbona, publicació la qual, es volia fer coincidir amb la sèrie televisiva sobre el bandoler que s'estrenarà properament a TV3.

Per altra banda i com que la vida està plena de sorpreses estic segur que aquests no seran els únics "llibres prematurs" que veurem sortir publicats abans d'hora. Que us hi jugueu? ... un cafè? .

Fins aviat internautes,
JORDI

Tardor Literària - II

Ja els tenim aquí.

Tal i com us vaig comentar en el comentari del post Tardor Literària -I, en aquest mes d'octubre han sortit publicats els següents llibres: de Baltasar Porcel, amb el títol “Cada castell i totes les ombres” (guardonat amb XXVIII Premi Sant Joan de Caixa Sabadell), de Joan- Lluís Lluís amb la seva última novel·la “Aiguafang” i el llibre més recent de Lolita BoschLa família del meu pare” que és un clar homenatge al seu pare i a la saga dels Ròmuls Bosch de Barcelona.

Per altra banda i seguint l'esperit del bloc, no opinaré s'obre ells perquè no els estic llegint de moment, això ho deixo a la vostre lliure elecció (jejeje).

Però tranquils que no us deixaré amb el "cuquet" de saber més coses sobre aquestes novel·les i els seus autors. De tal manera que, com sempre, podeu consultar els links que trobareu a la barra lateral o sobre les imatges dels llibres i fins i tot, clicant sobre els noms dels escriptors i accedireu a la seves biografies o notícies d'actualitat.

Fins aviat internautes,
JORDI