dilluns, 23 de juny del 2008

L' Esglèsia del Mar d'Ildefonso Falcones

La pregunta que ens podríem fer seria:
Queda algun lector que no l'hagi llegit encara?
Segur que sí.
En aquest cas, en aquests lectors, els hi hauríem de dir que l'Esglèsia del Mar, ha estat un d'aquells fenòmens literaris que el boca-orella, l'ha convertit en un best-seller digne de saltar a la gran pantalla.

Per aquest motiu, no és gens sorprenent, que des de que va sortir publicat (març del 2006) fins avui en dia figuri entre els primers llocs dels llibres més venuts.

La seva lectura de vegades colpidora, de vegades crua però sempre intrigant, fa que quan portem unes quantes hores sense llegir-lo, el notem a faltar. És més, un cop l'hem acabat fa que el recomanem o el regalem a les nostres amistats.

En resum, i sense voler estendrem més, podríem dir que és un llibre que us agradarà i que de ben segur serà orgull de la vostra biblioteca.

dissabte, 21 de juny del 2008

Escolta'm d'en Jorge Bucay


Salut Internautes,
Ara fa uns quants anys, un dia de Sant Jordi, aquest llibre em va cridar poderosament l’atenció.
Era el primer llibre que comprava d’en Jorge Bucay i al mateix temps, us he de dir, que va ser una descoberta tan agradable que em va impulsar a buscar altres llibres publicats del mateix escriptor.

Es tracta d'un llibre que amaga molta saviesa explicada en forma de petits contes.
De cada un d’aquests relats, en podem extreure cada escú de nosaltres, un "diamant amagat" i una bona solució per superar les situacions difícils que se’ns plantegen en el dia a dia.

En resum:
Un llibre en definitiva, amè, interessant i que està fet perquè el divulguem citant els seus contes a aquelles persones a les quals els hi volem il·lustrar alguna situació o donar a entendre algun valor personal.

Molt recomanable.

Fins aviat,
Jordi

dijous, 19 de juny del 2008

Angels i Dimonis de Dan Brown

Ens trobem en la que va ser la seva segona novel·la segons l’ordre en que varen ser escrites.

Així primer va ser "La Fortalesa Digital" l’any 1996, en segon lloc "Àngels i Dimonis" l’any 2000, després "El gran Engany" l’any 2001 i finalment "El Codi da Vinci" l’any 2003, la qual, com ja és sabut per la gran majoria dels lectors, ha estat un gran èxit internacional dins i fora d'Europa.

Confesso que jo també vaig conèixer Dan Brown per la seva última novel·la escrita, i que em vaig interessar per altres obres d’aquest autor fruït de la impressió que em va causar "El Codi da Vinci".

Però tot i així, estic orgullós de dir-vos que es tracta d’una novel·la, tan apassionant i sorprenent que no té res a envejar a la que gairebé tots hem llegit.
La seva trama i l’estil del seu autor, estic segur, que us enganxaran i us sorprendran fins al final del llibre.
No és gens estrany que actualment s’estiguin plantejant (malgrat les reticències de l' església catòlica) fer la pel·lícula per la gran pantalla així com varen fer anteriorment amb “El Codi da Vinci”.

En resum: una altra obra mestra de Dan Brown.

dilluns, 16 de juny del 2008

Un mon sense fi.

Ja hi som!

Per fi m'he decidit a encetar aquesta segona part dels Pilars de la Terra.
La decisió ha estat dura perquè, he de confessar que m'inspirava una certa recança la seva voluminositat i per allò del tòpic que diuen que "segones parts mai han estat bones".
La veritat, és que només he sentit bones crítiques que milloren a mesura que vas avançant en el llibre fins arribar al punt que no voldries que acabés mai.

Hi ha qui diu que fins i tot ha anat endarrerint la lectura de les últimes pàgines per a què durés més.
Hi ha qui diu que fins i tot s'ha comprat un faristol per fer més suportable el seu pes.
Hi ha qui diu que tot i que impressiona quan el veus, quant t'enganxa, es fa curt.

De moment intentaré afrontar-lo amb la més bona de les disposicions i valor que pugui reunir, una mica com quan t'has de llançar a la platja i l'aigua està ben gelada, jejeje.
Per cert algú sap si es pot fer alguna mena d'assegurança anti luxacions produïdes per aquesta mena de "totxos" literaris?

diumenge, 15 de juny del 2008

La profecia 2013 - Francesc Miralles

És un llibre que comença amb moltes expectatives d'acció i misteris, i recorda la intriga dels llibres d'autors tant coneguts com Dan Brown, amb la singularitat que l'acció, inicialment, es situa a Girona i el seu autor és nascut a casa nostra.
He de confessar que tot i tenir el ressò mediàtic que va assolir en el Sant Jordi de l'any 2008, a mi particularment, m'ha semblat que a mesura que avances cap al final del llibre, la trama es va desinflant a poc a poc fins que acaba d'una manera tan sorprenent com senzilla. Potser és que en Francesc Miralles tenia alguna pressa per acabar el llibre?

De totes maneres és un llibre que recordaré amb una certa simpatia però no serà, segur, dels llibres que situaria en els primers llocs de la meva prestatgeria o "metafòricament parlant" com a capdavanters en el meu celler personal de literatura.

En resum: un llibre distret, amè i que es desinfla cap al final.

dissabte, 14 de juny del 2008

El monestir proscrit

El llibre a part de tenir la seva trama centrada en el Monestir de Sant Joan de Ripoll (avui en dia conegut com el de Sant Joan de les Abadesses), també ens aporta una visió esclaridora dels comtes catalans més influents de la primeria del segle XI, i de la manera que s'interrelacionaven genealògicament entre ells , cosa que sempre s'agraeix donat el poc coneixement actual d'aquesta època.

La Maria Carme Roca, aconsegueix mantenir l'interès de la història des d'un bon començament fins al final.

El llibre dividit en una cinquantena de capítols fa que sigui de fàcil lectura sobretot per tots aquells que aprofiteu qualsevol moment, fins i tot els petits trajectes per anar i venir de les vostres obligacions quotidianes.

A mi m'ha servit també per passar una bona estona i descansar una mica de les grans trames estil, "Els Pilars de la Terra" o de "L'Esglèsia del Mar".

Bastant bo.

divendres, 13 de juny del 2008

La ciutat sense temps

Aquest és un llibre que no tenia pensat triar quan vaig anar el passat dia 8 de juny a la meva llibreria predilecta de Palafrugell.

Sovint em deixo seduir pel contingut, les crítiques o les vibracions que m'inspira un llibre quan el tinc a les mans. El fet és que per una d'aquelles raons que no sabria ben bé explicar (ja sigui pels mapes detallats o perquè situa l'acció a la meva ciutat natal) em vaig trobar amb un nou llibre disposat a deixar que em sorprengués.

Val a dir que ara, quan em trobo a la meitat del llibre, ja el considero una peça fonamental per tots aquells que volem conèixer d'una vegada per totes com era la Barcelona antiga amb les seves muralles, i l'evolució que ha sofert al llarg del temps, i per tots aquells als que ens agraden les trames d'intriga i misteris sorgits de les batalles d'entre el bé i el mal.

El llibre no podria arribar en un altre moment més precís, després de haver gaudit de la lectura de "L'Ombra del Vent" i "El Joc de l'Àngel", en les quals fa constant referència a la ciutat comtal.

El llibre enganxa des de un bon començament i he de dir que no m'enpenedeixo de la meva tria una mica a cegues.

Molt recomanable.