dimecres, 17 de setembre del 2008

La Tardor literària - I

Benvolguts internautes,

La tardor se'ns presenta plena de novetats interesants en el camp de la novel·la. Així entre les novetats que es publicaran al setembre, octubre i novembre del 2008 hi destaca:
- la correspondència completa entre Mercè Rodereda i el seu editor, Joan Sales; i els nous títols dels escriptors: Baltasar Porcel, Màrius Serra, Joan- Lluís Lluís, Lolita Bosch, Francesc Serés, Joan F. Mira, Julià de Jodar, Joan Margarit, Marius Sampere, Pere Calders i Josep Benet.

Com a introducció, us he de dir que el mes de setembre començarà fort i ben fort.

Un dels primers que hi podrrem trobar serà "La ciutat cansada" de Pere Calders i "Noi, Has vist la mare amagada entre les ombres?" de Julià de Jòdar.
En l'àmbit de les traduccions, també destacarà l¡aparició del nou llibre de Paul Auster, "Un home a les fosques" a partir del 2 de setembre en la seva versió en català. Per cert en Paul Auster visitarà Barcelona a primers d'octubre.

Dins del mes de setembre i de cara a l'octubre, amb motiu del centanari del naixement d'Agustí Bartra (1908 - 1982) es reeditarà "Odisseu", la recreació moderna de "L'Odissea" de Homer".
Per altra banda, els entusiates del llibre "El noi del pijama a ratlles" heu de saber que en el més d'octubre es publicarà el nou títol de Boyne "Un motí al Bounty". En el qual l'autor canvia radicalment de registre i proposa una novel·la d'aventures, de les de tota la vida.

Però encara hi ha més.

Pel que fa als mesos d'Octubre i Novembre, podeu consultar tot un reguitzell de títols en el comentari que us he adjuntat al peu d'aquest "post". De totes maneres no patíssiu pas per tanta lletra (jejeje) perquè he previst afegir un llistat lateral que porta per nom "Els llibres de la tardor", a on hi podreu trobar com sempre els arguments, les iamtges de les portades i el preu de cada llibre que van surtin publicats durant aquesta atepeïda Tardor - 2008.


Així doncs, si voleu, podem comentar la jugada a través dels comentaris que acompanyen aquest article.

Fisn aviat i salut que no falti.

JORDI.

3 comentaris:

  1. Eii com va de nou.Com us deia:

    En el mes d'octubre,
    Arribarà: “Cada castell i totes les ombres”, el nou llibre de Baltasar Porcel, Premi Sant Joan Caixa Sabadell. “Aiguafang” nova novel•la de Joan-Lluís Lluís, “La família del meu pare” de Lolita Bosch.

    Al Novembre,
    Podrem llegir la novel•la de Joan F. Mira, “El professor d'història”, “Quiet” una obra important de Màrius Serra, delicada i emotiva, sobre la relació amb el seu fill. “Muntaner, Roig” de Francesc Serés, “Dies de França” de Narcís Comadira, “Històries del Paradís”, de Xavi Sarrià, líder i lletrista del grup Obrint Pas. “Tractat de geografia” d'Isidor Cònsul, Premi Marià Vayreda, “Serrallonga” de Rafael Vallbona (coincidint amb la sèrie televisiva sobre el bandoler que s'estrenarà a TV3); “Plagis” d'Urbà Lozano; “Els sorolls de la resta” de Francesc Bodí. La tercera novel•la de Fernando Trias de Bes, “La història que m'escriu”; “El millor lloc del món és aquí” de Francesc Miralles i Care Santos; i “El secret de la reina” de Xulio Ricardo Trigo.

    Francesc Puigpelat proposa “La segona mort de Jesús de Natzaret”, una novel•la històrica detectivesca sobre la figura de Jesús, que apareix després de “Llops”, novel•la que sense fer gaire soroll ja ha venut uns 7.000 exemplars.

    Encara en el més de novembre es publicarà: “A a X“. Un llibre de John Berger en català; “Els fills de la mitjanit” de Salman Rushdie, títol elegit com el millor Man Booker de les quaranta edicions del premi. “La trobada” d'Anne Enright, en català; “Altres colors”, que és un recull de textos diversos i el primer llibre d'Orhan Pamuk després de rebre el Nobel de literatura.

    Al llarg de la tardor,
    També arribarà a les llibreries un nou Murakami, “After Dark”, “La batalla de Tebes” nou títol del Nobel Naguib Mahfuz, “L'informe de Brodeck” de Philippe Claudel.Apareixerà el llibre més emblemàtic d'E.L. Doctorow, “Ragtime”. De l'autor de “L'edifici Iaqubian”, l'egipci Alaa Al Aswani, arriba la traducció de la seva nova novel•la, “Chicago”.

    Podrem llegir:
    Un clàssic parlant d'un altre encara més clàssic: “Montaigne” de Stefan Zweig; Un llibre nou inèdit d'Iréne Némirovsky, “El mestre d'ànimes”, novel•la que es va publicar en forma de fulletó en un setmanari parisenc. També “Llop Tòtem” de Jiang Rong, pseudònim d'un escriptor dissident xinès, que ha venut milions d'exemplars a la Xina.

    Finalment arribarà en català la novel•la més reeixida i llegida de John Cheever, “Falconer” i un llibre ben peculiar d'Andrea Camilleri, “Voi non sapere”, una mena de diccionari sobre la màfia.

    En resum com veieu, aquesta tardor, tenim uns quants títols per triar i remenar. De moment crec que em decidiré pel de Paul Auster “L’home a les fosques” perquè ha estat el primer en cridar-me l’atenció i el primer en despertar-me bones vibracions.

    Fins aviat.

    JORDI.

    ResponElimina
  2. (Us reprodueixo íntegrament el comentari de va ferla Meritxell que en motiu de la correció d'errors de tipus informàtic, en va desapereixer).

    La Meritxell em va dir:
    Caram, quin estrés!!!!
    De tots els que has nomenat n'hi ha un que m'agrada força i que vaig descobrir al blog de la llibreria de l'espolsada: Francesc Bodí. És un escriptor valencià molt i molt recomanable.

    Nota: moltes gràcies, Meritxell ho tindrem ben present.

    Fins aviat,
    Jordi

    ResponElimina
  3. Des de la llibreria l'Espolsada estem contents que les nostres recomanacions us hagin agradat. Ens anirem llegint.

    ResponElimina