dimarts, 2 de setembre del 2008

El quart reich de Francesc Miralles

Posats a llegir històries monacals de ficció - història amb un rerefons de fets reals, no podia passar per alt aquesta novel·la que l’any 2007 va figurar dins del rànquing de les més venudes durant més d’un trimestre.

Aquesta és la segona novel·la que llegiré d’en Francesc Miralles després de “La profecia 2013” i també, la primera novel·la que agafo amb una trama que apareix la SS i el seu cabdill, el nom del qual, hauria d’estar vetat ja d'entrada, el sol fet de pronunciar-lo en públic i ser reconegut amb el sobrenom de “l’innominable” per tota la humanitat del món mundial.

De totes maneres les atrocitats que va fer “l’innominable” amb el seu imperi no són la trama central d’aquesta novel·la sinó, el secret que podien estar ocultant els de la SS entre els dominis del Santuari de Montserrat.

Crec que m’enganxarà de seguida i espero que em deixi com a mínim una certa simpatia o un bon regust, tal i com ho va fer l’anterior novel·la de Francesc Miralles.

08 de setembre del 2008

Addictiu seria una bona paraula per resumir-lo.

Francesc Miralles esgrimeix un estil fresc, des acomplexat en aquesta obra literària. Fa que ens entrin ganes de conèixer els escenaris que trepitgen els protagonistes, que per altra banda són tan reals i verídics com la vida mateixa, malgrat tractar-se d'una novel·la d'història - ficció. Per això podeu veure en el lateral del bloc unes quantes imatges, indrets i situacions que s'esmenten en aquest llibre.

En resum, si jo fos un lector novell que volgués iniciar-me en algun llibre d'en Francesc Miralles, valdria la pena començar per aquest perquè cobreix les expectatives i et deixa un simpàtic i agradable record. Fent un símil en el món de l'etnologia hom podria dir que es tracta d'un vi madurat, agradable al paladar, de bona entrada que et deixa un bon regust final de boca.

1 comentari:

  1. na pinta! però ara mateix llegeixo la darrera recomanació que vas fer ("El monestir..."). potser quan l'acabi.
    gràcies per les recomanacions

    ResponElimina